Αλλαγή σε επαναφορτιζόμενη μπαταρία: Γιατί αξίζει η αλλαγή

Κατά την επαγγελματική χρήση στην επιχείρηση αρχιτεκτονικής κήπων και τοπίου Liléo Jardins, τα επαναφορτιζόμενα μηχανήματα προσφέρουν διάφορα πλεονεκτήματα. Μάθετε γιατί αξίζει η αλλαγή από σήμερα.

Επισκόπηση: Αλλαγή σε επαναφορτιζόμενη μπαταρία

 • Όλο και περισσότεροι επαγγελματίες αλλάζουν τους στόλους τους σε μηχανήματα με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες
 • Τα πλεονεκτήματα των επαναφορτιζόμενων μπαταριών εντυπωσιάζουν στην πράξη και στη θεωρία
 • Επιτάχυνση της αλλαγής σε επαναφορτιζόμενη μπαταρία με νομοθετικά βήματα προς τα εμπρός, όπως το Green Deal και ο νόμος CARB
 • Το επαναφορτιζόμενο σύστημα AP της STIHL ικανοποιεί τις απαιτήσεις των επαγγελματιών σε όλους τους τομείς
 • Οι κατηγορίες μηχανημάτων για όλες τις εφαρμογές διευκολύνουν τη μετάβαση

Η εταιρεία Liléo Jardins αλλάζει σε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες

Στην περιοχή Chambéry στις Άλπεις Auvergne-Rhone της Γαλλίας, οι 8 εργαζόμενοι της εταιρείας αρχιτεκτονικής κήπων και τοπίου Liléo Jardins εργάζονται με επαναφορτιζόμενα μηχανήματα – και είναι ενθουσιασμένοι με τα πλεονεκτήματά τους στην καθημερινή φροντίδα κήπου, τοπίου και δέντρων.  

Ο διευθυντής Julien Ferraris πραγματοποίησε σταδιακά τη μετάβαση στα επαναφορτιζόμενα μηχανήματα. Με βάση τον υψηλότερο βαθμό απόδοσης των ηλεκτρικών κινητήρων και την εξοικονόμηση κόστους καυσίμων, ο Ferraris εξόπλισε την πρώτη ομάδα με επαναφορτιζόμενα μηχανήματα το 2019. Σήμερα, όλες οι ομάδες της εταιρείας Liléo Jardins εργάζονται με επαναφορτιζόμενα μηχανήματα. Περίπου το 85% του στόλου λειτουργεί με μπαταρίες.

Δύο επαγγελματίες περπατούν με επαναφορτιζόμενα μηχανήματα STIHL σε ένα λιβάδι

Η σύγχρονη ισχύς της επαναφορτιζόμενης μπαταρίας διευκολύνει την επαγγελματική χρήση.

Ο αρχικός σκεπτικισμός αναφορικά με την απόδοση και την αντοχή των μπαταριών αντιμετωπίστηκε γρήγορα, καθώς τα σύγχρονα επαναφορτιζόμενα μηχανήματα ικανοποιούν και τις απαιτήσεις των επαγγελματιών. Ο Julien Loquatelli, κηπουρός τοπίου στην εταιρεία Liléo Jardins, δεν έχει δυσκολίες ή περιορισμούς με τα επαναφορτιζόμενα μηχανήματα.

Το αντίθετο μάλιστα: Τα πλεονεκτήματα των επαναφορτιζόμενων μπαταριών γίνονται εμφανή στην εργασία. Τα αθόρυβα μηχανήματα χωρίς κραδασμούς και χωρίς εκπομπές καυσαερίων κάνουν την εργασία πιο άνετη, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους ανθρώπους γύρω τους.

Αυτό που επιθυμούν οι επαγγελματίες

Από τους επαγγελματίες έχουν προκύψει ουσιαστικά επτά απαιτήσεις, τις οποίες πρέπει να ικανοποιούν τα επαναφορτιζόμενα μηχανήματα. 

Μεγάλη διάρκεια ζωής επαναφορτιζόμενης μπαταρίας 

Όσο περισσότερο διαρκεί μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία, τόσο λιγότερες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες απαιτούνται κατά την εργασία και τόσο λιγότερες αλλαγές μπαταριών πραγματοποιούνται. Επομένως, ο χρόνος λειτουργίας είναι σημαντικός για τους επαγγελματίες. Η STIHL έχει την ιδανική μπαταρία για κάθε εργασία. Από το ψαλίδι μπορντούρας μέχρι τον φυσητήρα, όλα τα επαναφορτιζόμενα μηχανήματα λειτουργούν με εξαιρετική αντοχή. 

Απλά δυνατό: Επαναφορτιζόμενες μπαταρίες STIHL για επαγγελματίες

Υψηλή ποιότητα μπαταρίας

Η ποιότητα των επαναφορτιζόμενων μπαταριών που χρησιμοποιούνται είναι καθοριστική για την επαγγελματική χρήση. Η STIHL αναπτύσσει και παράγει επαγγελματικές μπαταρίες, μεταξύ άλλων, απευθείας στην έδρα της στο Waiblingen. Οι ματιές στην παραγωγή μπαταριών δείχνουν πώς προκύπτει η δοκιμασμένη ποιότητα STIHL στις επαγγελματικές μπαταρίες μας.

Μεγάλη διάρκεια ζωής

Ο αριθμός των κύκλων φόρτισης παίζει κεντρικό ρόλο για τους επαγγελματίες χρήστες. Η μπαταρία STIHL AP 500 S προσφέρει, χάρη στη νέα τεχνολογία power laminate, διπλάσιο αριθμό εφικτών κύκλων φόρτισης σε σύγκριση με τις προηγούμενες μπαταρίες STIHL.

Ένας επαγγελματίας με προστατευτικό εξοπλισμό κόβει έναν φράχτη με ένα επαναφορτιζόμενο ψαλίδι μπορντούρας STIHL

Τα επαναφορτιζόμενα μηχανήματα πρέπει να είναι στιβαρά και αποδοτικά.

Ανθεκτικότητα

Οι μπαταρίες και τα επαναφορτιζόμενα μηχανήματα πρέπει να είναι επαρκώς στιβαρά, ώστε να αντεπεξέρχονται στις καθημερινές εργασίες φροντίδας τοπίου, κήπου και δέντρων. Η STIHL προσαρμόζει όλα τα εξαρτήματα σε αυτό και τα υποβάλλει σε εκτενείς δοκιμές κατά την παραγωγή. 

Απόδοση για εργασίες που προκύπτουν

Κατά την αλλαγή σε επαναφορτιζόμενη μπαταρία, είναι σημαντικό για τους επαγγελματίες, τα νέα επαναφορτιζόμενα μηχανήματα να διαθέτουν την απαραίτητη ισχύ για τις εργασίες που προκύπτουν. Με τον συνιστώμενο συνδυασμό επαναφορτιζόμενου μηχανήματος και μπαταρίας, η STIHL προσφέρει πραγματική επαγγελματική ισχύ και στον τομέα των μπαταριών.

Ένα σύστημα για όλα τα επαναφορτιζόμενα μηχανήματα

Οι διαφορετικές συνδέσεις για διάφορα μηχανήματα περιπλέκουν την εργασία. Είναι αυτονόητο ότι οι επαγγελματίες χρήστες χρειάζονται μια απλή λύση προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους. Στην STIHL, αυτή η επαγγελματική λύση ονομάζεται επαναφορτιζόμενο σύστημα AP. 

Ένας άνδρας στέκεται σε έναν σταθμό φόρτισης επαναφορτιζόμενης μπαταρίας
Το επαναφορτιζόμενο σύστημα AP της STIHL προσφέρει πραγματική επαγγελματική ισχύ.

Παγκόσμιες πρωτοβουλιεσ για την επιταχυνση της μεταβασησ στην ενεργεια απο μπαταριες 

Η εταιρεία Liléo Jardins μετέτρεψε νωρίς τον στόλο της σε μπαταρία και προσαρμόζεται ήδη από σήμερα στις νομικές απαιτήσεις του μέλλοντος. Διότι σε όλο τον κόσμο γίνονται ήδη βήματα για την επιτάχυνση της μετάβασης στην  μπαταρία.

Η Πράσινη Συμφωνία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Στην Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται για τη λεγόμενη Πράσινη Συμφωνία. Ο συνολικός στόχος των προγραμματισμένων μέτρων είναι η μείωση των εκπομπών CO2 κατά 55% έως το 2030 και στο μηδέν έως το 2050.

Για τον σκοπό αυτό, μεταξύ άλλων, θα αναθεωρηθεί η οδηγία για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας RED II με στόχο την αύξηση του ποσοστού των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μίγμα της ΕΕ στο 40%. Αυτό προβλέπεται να επιτευχθεί μέσω του εξηλεκτρισμού καθώς και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των καυσίμων.

Επιπλέον προβλέπεται το κόστος των συμβατικών καυσίμων να αυξηθεί σταδιακά στο μέλλον σημαντικά. Αυτά τα προγραμματισμένα μέτρα για τη μείωση του CO2 επιταχύνουν τη μετάβαση στην μπαταρία και από οικονομικής άποψης.

Ένας άνδρας με προστασία ακοής και προσώπου στέκεται με ένα κοπτικό μηχάνημα STIHL μπροστά από έναν μεγάλο θάμνο ορτανσίας
Η εργασία με επαναφορτιζόμενα μηχανήματα μειώνει τις εκπομπές.

Καλιφόρνια: Αλλαγή σε μπαταρία από το 2024

Στην Καλιφόρνια, ο νόμος CARB τέθηκε σε ισχύ από την 1.1.2024. Μεταξύ άλλων, απαιτεί οι νεοκατασκευασμένοι μικροί κινητήρες, όπως αυτοί που βρίσκονται σε φυσητήρες, μηχανές γκαζόν και άλλα μηχανήματα, να μην εκπέμπουν καθόλου ρύπους. Αυτό έχει ως στόχο να μειώσει σημαντικά την επιβάρυνση νέφους στην Καλιφόρνια.

Για τις επιχειρήσεις αρχιτεκτονικής κήπων και τοπίου που βρίσκονται εκεί, αυτό σημαίνει: Από το 2024 θα υπάρχουν μόνο καινούρια επαναφορτιζόμενα μηχανήματα στο εμπόριο. Η μετάβαση σε εξοπλισμό με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες/μηδενικές εκπομπές προωθείται και διατίθενται κίνητρα για την επιτάχυνση της αγοράς εξοπλισμού χωρίς εκπομπές.

STIHL AP: Ισχυρό σύστημα μπαταρίας για επαγγελματίες

Η αλλαγή σε μπαταρία αξίζει τον κόπο και επιτυγχάνεται εύκολα με το επαναφορτιζόμενο σύστημα AP της STIHL, καθώς παρέχει πραγματική επαγγελματική ισχύ για την καθημερινή εργασία στη φροντίδα τοπίου, κήπου και δέντρων, καθώς και στις δημοτικές εργασίες.

Αντοχή και ισχύς: Επαναφορτιζόμενα μηχανήματα από το επαναφορτιζόμενο σύστημα AP της STIHL

Για κάθε τομέα χρήσης διατίθενται επαναφορτιζόμενα μηχανήματα STIHL. Σε αυτά ανήκουν: 

 • Επαναφορτιζόμενοι φυσητήρες
 • Επαναφορτιζόμενα χορτοκοπτικά
 • Επαναφορτιζόμενα ψαλίδια μπορντούρας
 • Επαναφορτιζόμενες μηχανές γκαζόν
 • Επαναφορτιζόμενα αλυσοπρίονα
 • Επαναφορτιζόμενα κονταροπρίονα
 • Επαναφορτιζόμενοι Κινητήρες Kombi 
 • Επαναφορτιζόμενα μηχανήματα καθαρισμού
 • Επαναφορτιζόμενοι αρμοκόφτες
   

Τα αξεσουάρ διευρύνουν έξυπνα το επαναφορτιζόμενο σύστημα AP. Έτσι, οι εργονομικές μπαταρίες πλάτης, όπως η STIHL AR 3000 L, οι θήκες ζώνης με καλώδιο σύνδεσης, τα άνετα συστήματα μεταφοράς καθώς και τα κουτιά επαναφορτιζόμενων μπαταριών φροντίζουν για πλήρη ευελιξία κατά την εργασία.

Απόλυτη ευελιξία: Τα αξεσουάρ στο επαναφορτιζόμενο σύστημα AP

Ευρεία γκάμα μπαταριών και καινοτόμες λύσεις φόρτισης

Οι ισχυρές, ανθεκτικές μπαταρίες και οι καινοτόμες λύσεις φόρτισης διασφαλίζουν αξιόπιστη ισχύ ακόμη και σε παρατεταμένη χρήση κατά την εργασία.

Οι επαγγελματίες μπορούν να βρουν γρήγορα και εύκολα ποιες μπαταρίες και λύσεις φόρτισης είναι καλύτερες για τη δική τους επιχείρηση με τη βοήθεια των πιστοποιμένων αντιπροσώπων STIHL. Με την καθοδήγησή τους μπορείτε να βρείτε τον βέλτιστο εξοπλισμό για τις εργασίες σας και την εταιρεία σας.

Περισσότερα για τους λάτρεις της τεχνολογίας