DNA της μάρκας

Μάθετε πώς η STIHL διευκολύνει την εργασία στη φύση εδώ και περισσότερα από 95 χρόνια με πρωτοποριακά μηχανήματα.

Τοπίο από δάσος και βουνά

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ STIHL

Ο όμιλος STIHL σχεδιάζει, κατασκευάζει και εμπορεύεται μηχανοκίνητα μηχανήματα για τη δασοκομία και τη γεωργία, καθώς και για τη φροντίδα τοπίου, τις κατασκευές και τους ιδιώτες ιδιοκτήτες κήπων. Οι ψηφιακές λύσεις και οι υπηρεσίες συμπληρώνουν την ευρεία γκάμα προϊόντων μας. Τα προϊόντα της STIHL διανέμονται κατά κανόνα μέσω των εξειδικευμένων εμπόρων που πραγματοποιούν και το σέρβις – με 42 δικές της εταιρείες διανομής και μάρκετινγκ, περίπου 120 εισαγωγείς και περισσότερους από 55.000 εξειδικευμένους εμπόρους σε περισσότερες από 160 χώρες. Σε αυτά προστίθενται τα δικά της ηλεκτρονικά καταστήματα STIHL, τα οποία θα διευρυνθούν διεθνώς τα επόμενα χρόνια. 

Πέντε δασοκόμοι στέκονται μαζί χαρούμενα σε ένα ημικύκλιο

Η STIHL παράγει σε επτά χώρες σε όλο τον κόσμο: Γερμανία, ΗΠΑ, Βραζιλία, Ελβετία, Αυστρία, Κίνα και Φιλιππίνες.

Από το 1971, η STIHL είναι η μάρκα με τις περισσότερες πωλήσεις μηχανοκίνητων αλυσοπρίονων στον κόσμο. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1926 και έχει την έδρα της στο Waiblingen της Στουτγάρδης.

«Διευκολύνουμε την εργασία των ανθρώπων μέσα στη φύση.»

Andreas Stihl, ιδρυτής της εταιρείας

Εναλλακτικά παλιό κείμενο

Πρωτοποριακό πνεύμα εδώ και περισσότερα από 95 χρόνια

Άρχισε το 1926: Ο Andreas Stihl ιδρύει την εταιρεία του και αναπτύσσει το πρώτο μηχανοκίνητο αλυσοπρίονο. Αυτή η εφεύρεση θα φέρει την επανάσταση στη δασοκομία και θα κάνει τη STIHL τον ηγέτη της παγκόσμιας αγοράς και τεχνολογίας. Το μυστικό της επιτυχίας μέχρι σήμερα; Με το πρωτοποριακό πνεύμα του ιδρυτή της εταιρείας μας, αναπτύσσουμε συνεχώς επαναστατικές καινοτομίες. Για παράδειγμα, με τεχνολογία επαναφορτιζόμενης μπαταρίας, ψηφιακές λύσεις, ρομποτική και τεχνητή νοημοσύνη. Εργαζόμαστε διαρκώς με πάθος για την ανέλιξή μας. Κάνουμε τα πάντα για να διευκολύνουμε τους πελάτες μας στη δουλειά τους με και στη φύση.

Δοκιμή

Οι αδιαπραγμάτευτες αξίες μας σε όλο τον κόσμο

Στην STIHL εργάζονται άνθρωποι από όλο τον κόσμο και η STIHL αντιπροσωπεύεται σε όλες τις αγορές του κόσμου. Γι' αυτό είναι σημαντικό για εμάς να εμπεδώνουμε τις αδιαπραγμάτευτες αξίες που καθορίζουν το πράττειν μας σε όλο τον κόσμο. Διότι μόνο όποιος εξελίσσεται διαρκώς και διαμορφώνει την επιχείρησή του με σταθερές αρχές και δεσμευτικές αξίες, απολαμβάνει μακροπρόθεσμη επιτυχία. Είμαστε πεπεισμένοι για αυτό ως οικογενειακή επιχείρηση. Και αυτή η απαίτηση αντικατοπτρίζεται στην κουλτούρα και τις αξίες της εταιρείας μας. Όπως η επιχείρηση, έτσι και οι αξίες μας αναπτύσσονται, εμπεδώνονται και μετεξελίσσονται καθημερινά.

Η STIHL με αριθμούς

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ STIHL ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Ο Όμιλος STIHL σημείωσε το 2022 ρεκόρ κύκλου εργασιών 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 8,6 τοις εκατό σε σύγκριση με πέρυσι. Το ποσοστό του κύκλου εργασιών που δεν έχει δημιουργηθεί στη Γερμανία ανέρχεται σε 90 τοις εκατό. Η τάση προς τα επαναφορτιζόμενα μηχανήματα συνεχίστηκε. Ο Όμιλος STIHL σημειώνει μια ελαφριά πτώση στην κατηγορία της βενζίνης. 

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Η κεφαλαιακή δομή του ομίλου εταιρειών συνεχίζει να είναι ισχυρή με ένα υψηλό ποσοστό ιδίων κεφαλαίων της τάξης του 60 τοις εκατό. Αυτό σημαίνει ότι η STIHL μπορεί να συνεχίσει να χρηματοδοτεί επενδύσεις με δικά της ρευστοποιήσιμα μέσα. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, οι επενδύσεις ξεπέρασαν σημαντικά τις αποσβέσεις. Η θετική επιχειρηματική ανάπτυξη οδήγησε σε αύξηση του εργατικού δυναμικού 2,3 τοις εκατό, φτάνοντας τους 20.552 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο (ημερομηνία καταγραφής: 31 Δεκεμβρίου 2022). Περισσότερες πληροφορίες για το οικονομικό έτος 2022 θα βρείτε στην οικονομική έκθεση STIHL και στην online οικονομική έκθεση.

Γυναίκες σε ηγετικές θέσεις στην STIHL

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΗΓΕΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Υλοποιούμε στην πράξη την ισότητα και ενθαρρύνουμε ρητά τις γυναίκες να ξεκινήσουν καριέρα στην STIHL. Για εμάς μετράνε μόνο οι επιδόσεις, οι ικανότητες και οι δεξιότητες. Το ποσοστό γυναικών στο εποπτικό συμβούλιο της STIHL AG, με τέσσερις γυναίκες επί δώδεκα μελών του εποπτικού συμβουλίου, υπερβαίνει το απαιτούμενο ποσοστό γυναικών του 30 τοις εκατό. Μεταξύ των έξι μελών του διοικητικού συμβουλίου της STIHL AG, τρεις είναι πλέον γυναίκες. Το εποπτικό συμβούλιο της STIHL AG όρισε κατά τη συνεδρίασή του στις 29 Ιουνίου 2022 για τη μελλοντική στελέχωση του διοικητικού συμβουλίου της STIHL AG τον στόχο «τουλάχιστον μία γυναίκα».