Προσομοίωση ροής

Για να μπορέσετε εσείς να επιλέξετε το ιδανικό σύστημα Kombi, εμείς επιλέγουμε το κατάλληλο σύστημα λίπανσης.

Προσομοίωση ροής

Κάνοντας το αόρατο ορατό
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, πώς είναι ένας κινητήρας από μέσα; Εντάξει, εύκολη ερώτηση, γιατί σίγουρα θα έχετε μάθει αρκετά γύρω από το θέμα αυτό στο σχολείο, ή από την τηλεόραση ή το διαδίκτυο. Αλλά τι γίνεται μέσα σε έναν κινητήρα όταν είναι σε λειτουργία, δηλαδή κατά τη διάρκεια της καύσης; Πώς είναι πραγματικά, όταν το μείγμα καυσίμου μπαίνει μέσα στον θάλαμο καύσης του κινητήρα; Για να δώσουν μια απάντηση σ' αυτή την ερώτηση και να βελτιστοποιήσουν τους κινητήρες μας, οι κατασκευαστές μας συνεργάζονται στενά με τους μηχανικούς υπολογιστικής ρευστοδυναμικής.

Περιορισμός της φθοράς
Υπάρχει ένας κανόνας για την ισχύ κινητήρων, που λέει το εξής: Η τριβή προκαλεί φθορά, η φθορά προκαλεί μείωση της ισχύος, και αυτή με τη σειρά της προκαλεί μείωση της διάρκειας ζωής. Στο θέμα των διαδικασιών που εκτυλίσσονται μέσα στον κινητήρα, ό,τι προκαλεί φθορά είναι φυσικός εχθρός των μηχανικών μας. Για να είμαστε βέβαιοι ότι το εσωτερικό του κινητήρα ενός μηχανήματος STIHL λιπαίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και επομένως παρουσιάζεται η μικρότερη δυνατή τριβή στα εξαρτήματα, δημιουργούμε μια λεγόμενη «προσομοίωση ροής». Χάρη στην τεχνική αυτή, οι μηχανικοί μας μπορούν να δουν την κατανομή και τη συμπεριφορά του μείγματος καυσίμου μέσα στον κινητήρα.

Μαθηματικά στην πράξη
Για τον σκοπό αυτό, οι μηχανικοί χρησιμοποιούν τα τρισδιάστατα δεδομένα της κατασκευής των κινητήρων μας. Στη συνέχεια πρέπει να εξευρεθούν οι φυσικομαθηματικοί τύποι που χρησιμεύουν για τον υπολογισμό των κινήσεων του υγρού μέσα στον κινητήρα. Ο μηχανικός υπολογιστικής ρευστομηχανικής και ο κατασκευαστής συνεργάζονται μαζί για να βελτιστοποιήσουν τα εξαρτήματα του κινητήρα, ώστε το λιπαντικό να φτάνει πάντοτε εκεί που χρειάζεται. Γιατί μόνο ένας κινητήρας με άριστη λίπανση μπορεί να σας χαρίσει πολλά χρόνια ευχάριστης και αποδοτικής εργασίας με το μηχάνημα STIHL σας.