Ο κινητήρας STIHL 4-Mix®: Μια δύναμη στη φύση

Ο κινητήρας STIHL 4-Mix®: Μεγάλη ισχύς με μικρό βάρος, πρωτοποριακή αξιοποίηση του καυσίμου, απλούστατος χειρισμός, πλεονεκτήματα δίχρονων και τετράχρονων κινητήρων.

Μια κατηφορική επιφάνεια μπροστά σε ένα σπίτι κουρεύεται με το βενζινοκίνητο χορτοκοπτικό STIHL FS 131 με κινητήρα 4-Mix®

Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ STIHL 4-MIX®: Ο ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Ο κινητήρας 4-Mix® της STIHL είναι ο τετράχρονος κινητήρας που κάνει ευχάριστη ακόμη και την πιο σκληρή μέρα στη δουλειά. Έχει σχεδιαστεί με τρόπο ώστε όλες οι πτυχές του χειρισμού και της λειτουργικότητας να υποστηρίζουν τον χρήστη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο κινητήρας STIHL 4-Mix® ανεφοδιάζεται με συνηθισμένο καύσιμο (μίγμα 1:50, για παράδειγμα STIHL MotoMix ) και συνδυάζει έτσι τη χρήση του, ανεξαρτήτως κατάστασης, με καλή επιτάχυνση. Ο κινητήρας STIHL 4-Mix® επιτυγχάνει υψηλή ροπή στρέψης με συγκριτικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, ταυτόχρονα λειτουργεί εκπέμποντας ιδιαίτερα χαμηλούς ρύπους. Η συμπαγής κατασκευή του κινητήρα 4-Mix® της STIHL εξασφαλίζει ευνοϊκή αναλογία βάρους/ισχύος και λειτουργία χωρίς ταλαντώσεις. Επιπλέον, εντυπωσιάζει με την ευχάριστη ποιότητα ήχου.

Ο κινητήρας STIHL 4-Mix®: Ο τρόπος λειτουργίας αναλυτικά

Ο κινητήρας STIHL 4-Mix® λειτουργεί, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, σε τέσσερις χρόνους: Εισαγωγή, συμπίεση, ανάφλεξη, εξαγωγή. Ο τρόπος λειτουργίας αναλυτικά είναι ο εξής:

Απόλυτη ισχύς. Δεν απαιτείται μεγάλη δύναμη κατά την εκκίνηση

Για να διευκολυνθεί η εκκίνηση του κινητήρα STIHL 4-Mix®, κάθε κινητήρας διαθέτει ένα ενσωματωμένο αυτόματο σύστημα αποσυμπίεσης. Και αυτό λειτουργεί ως εξής: Κατά την εκκίνηση του κινητήρα 4-Mix®, τα φυγόκεντρα βαρίδια ανοίγουν ελάχιστα μια βαλβίδα στον κινητήρα. Ένα μέρος της πίεσης συμπίεσης μπορεί να διαφύγει μέσω αυτού του ελάχιστου ανοίγματος, με αποτέλεσμα να μειώνεται αποτελεσματικά η δύναμη που απαιτείται για την εκκίνηση του κινητήρα. Μόλις σημειωθεί υπέρβαση του αριθμού στροφών μίζας κατά τον πρώτο χρόνο εργασίας, ο αυτόματος μηχανισμός αποσυμπίεσης απενεργοποιείται αυτόματα και ο κινητήρας 4-Mix® συνεχίζει να λειτουργεί αποδοτικά και δυναμικά με πλήρη συμπίεση.

Γυναίκα με προστατευτικά γυαλιά και ωτασπίδες σκουπίζει φύλλα με τον κινητήρα Kombi STIHLKM 131 R με προσάρτημα φυσητήρα

Η ιδιαίτερη κατασκευή του κινητήρα 4-Mix®: Μικρό βάρος, μεγάλη απόδοση

Ο κινητήρας STIHL 4-Mix® είναι ελαφρύς. Χάρη στον ανεφοδιασμό με μίγμα λαδιού, καταργούνται τα εξαρτήματα που απαιτούνται στους συμβατικούς 4χρονους κινητήρες, όπως η αντλία λαδιού, το φίλτρο λαδιού και το κάρτερ λαδιού. Αυτό κάνει τον κινητήρα όχι μόνο ελαφρύτερο, αλλά και ευκολότερο στη συντήρηση: Ο έλεγχος λαδιού, η αλλαγή λαδιού και η απόρριψη του παλιού λαδιού ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Κινητήρας STIHL 4-Mix® ή κινητήρας 2-Mix;

Τα κορυφαία συστήματα κινητήρων της εταιρείας μας είναι και τα δύο καινοτόμα, αποδοτικά και ιδιαίτερα οικονομικά. Στον παρακάτω πίνακα συνοψίσαμε τα σημαντικότερα βασικά στοιχεία κάθε συστήματος.

Κινητήρας STIHL 2-MixΚινητήρας STIHL 4-Mix®
Αποδοτική χρήση καυσίμουΒέλτιστη εφαρμογή της διαθέσιμης ισχύος
Μικρότερο λειτουργικό κόστοςΧρήση ανεξάρτητα από την τοποθεσία
Κορυφαίες τιμές μηχανικής απόδοσηςΙδιαίτερα υψηλή ροπή στρέψης
Συμπαγής κατασκευήΛιγότερες εκπομπές ρύπων

Ο κινητήρας STIHL 4-Mix® εν συντομία:

  • Μείωση ρύπων: Χάρη στην καύση του καυσίμου που δεν αφήνει υπολείμματα, πληρούται η αυστηρή ευρωπαϊκή οδηγία για τα καυσαέρια στάδιο V. 
  • Χωρίς αλλαγή λαδιών: Εύκολη συντήρηση, καθώς χρησιμοποιείται το συνηθισμένο μίγμα καυσίμου. 
  • Χαμηλό βάρος: Χάρη στον ανεφοδιασμό με μίγμα λαδιού, δεν τοποθετούνται τα εξαρτήματα που απαιτούνται στους συμβατικούς 4χρονους κινητήρες, όπως η αντλία λαδιού, το φίλτρο λαδιού και το κάρτερ λαδιού. 
  • Χαμηλότερη στάθμη θορύβου: Ευχάριστος ήχος ακόμη και στις κορυφαίες επιδόσεις. 
  • Δύναμη έλξης και υψηλή ροπή στρέψης: Η υψηλή συμπίεση εξασφαλίζει υψηλή απόδοση.