Δίσκοι κοπής STIHL: Ακρίβεια, αντοχή, ολοκληρωμένη αξιοπιστία

Οι σωστοί δίσκοι κοπής κάνουν τη διαφορά κατά την εργασία με αρμοκόφτες για την επεξεργασία των πιο σκληρών υλικών. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Ένας άνδρας εργάζεται σε ένα εργοτάξιο με έναν αρμοκόφτη STIHL TS 500i

Δίσκοι κοπής STIHL - Κόβουν ακόμα και τα πιο σκληρά υλικά 

Οι δίσκοι κοπής μεταφέρουν τη δύναμη του αρμοκόφτη στο υλικό που πρόκειται να υποστεί κατεργασία. Οι προκλήσεις κατά την εργασία με έναν αρμοκόφτη είναι μεγάλες και οι απαιτήσεις για τους δίσκους κοπής είναι αντίστοιχα υψηλές. Για να μπορείτε να βασίζεστε στο εργοτάξιο, τις οδικές εργασίες ή τις επιχειρήσεις διάσωσης διαρκώς στην ακρίβεια κοπής και για να διασφαλίζετε την ασφαλή λειτουργία του μηχανήματος, οι δίσκοι κοπής μας πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας. Σε αυτό συμβάλλουν επίσης οι καινοτόμες τεχνικές κατασκευής και η βέλτιστη εναρμόνιση των δίσκων κοπής και των αρμοκοφτών της STIHL.

Οι διαφορετικοί τύποι δίσκων κοπής

Οι δίσκοι κοπής STIHL μπορούν γενικά να χωριστούν σε δύο κατηγορίες: Δίσκοι κοπής συνθετικής ρητίνης και διαμαντόδισκοι κοπής. Στη συνέχεια θα μάθετε σε τι διαφέρουν:

Δίσκοι κοπής συνθετικής ρητίνης

Ένας άνδρας χρησιμοποιεί έναν αρμοκόφτη STIHL TS 500i με δίσκους κοπής συνθετικής ρητίνης σε ένα εργοτάξιο

Οι δίσκοι κοπής συνθετικής ρητίνης STIHL αποτελούνται από υαλονήματα, συνθετική ρητίνη και κορούνδιο λείανσης. Αυτά τα υλικά αναμειγνύονται, διαμορφώνονται και ψήνονται, ώστε να προκύψουν οι έτοιμοι δίσκοι κοπής. Έτσι επιτυγχάνεται η βέλτιστη σύνδεση των συστατικών. Η ειδική κατεργασία των δίσκων και οι τριπλές στρώσεις υαλονημάτων φροντίζουν στη μετέπειτα χρήση για την τέλεια αντοχή – ακόμη και σε υψηλότατες ταχύτητες. Οι δίσκοι κοπής συνθετικής ρητίνης είναι πολύ πιο οικονομικοί σε σύγκριση με τους διαμαντόδισκους κοπής και προσφέρουν πλεονεκτήματα κυρίως στην επεξεργασία μετάλλων και χυτών σωλήνων.

Διαμαντόδισκοι κοπής

Αρμοκόφτης STIHL TS 440 με διαμαντόδισκους κοπής σε λειτουργία

Οι διαμαντόδισκοι κοπής είναι ο πασπαρτού των δίσκων κοπής και μπορεί να χρησιμοποιείται γενικά για την επεξεργασία των πλέον διαφορετικών υλικών. Ειδικά κατά τη χρήση σε φυσική πέτρα, σκυρόδεμα και άσφαλτο, οι διαμαντόδισκοι για αρμοκόφτες κάνουν τη διαφορά σε σύγκριση με άλλους δίσκους κοπής.

Το βασικό φύλλο του δίσκου κοπής είναι κατασκευασμένο από ειδικό χάλυβα που έχει υποστεί πρόσθετη σκλήρυνση, επαναφορά και προένταση. Αυτή η ειδική επεξεργασία του βασικού φύλλου διασφαλίζει ότι ο δίσκος κοπής παραμένει σταθερός και αξιόπιστος ακόμη και σε υψηλά φορτία - ακόμα και σε μέγιστες ταχύτητες 360 km/h.

Τα διαμάντια, μέσω μιας διαδικασίας πυροσυσσωμάτωσης υψηλής πίεσης, δεν τοποθετούνται απλά στις σωστές θέσεις στο κοπτικό τμήμα του δίσκου κοπής, αλλά είναι επίσης βέλτιστα συνδεδεμένα με αυτό. Η πυροσυσσωμάτωση αυτού του ακατέργαστου υλικού σε υψηλές θερμοκρασίες δημιουργεί μια εξαιρετικά ανθεκτική ένωση χωρίς κενά, γεγονός που επιτρέπει τη βέλτιστη απόδοση κοπής. Το έτοιμο κοπτικό τμήμα συγκολλάται μετά στο βασικό φύλλο. Σε αντίθεση με την απευθείας πυροσυσσωμάτωση των δίσκων κοπής, αυτή η διαδικασία επιτρέπει μια εξαιρετικά ανθεκτική στην καταπόνηση σύνδεση, καθιστώντας την ισχύ του αρμοκόφτη ιδανική για την κοπή και των πιο σκληρών υλικών.

Δίσκοι κοπής STIHL 

Οι δίσκοι κοπής STIHL είναι ειδικά σχεδιασμένοι για χρήση με τους αρμοκόφτες μας και διασφαλίζουν από κοινού την αποδοτική, άνετη και ασφαλή εργασία. Χάρη στην κοινή εξέλιξη των εξαρτημάτων επιτυγχάνουμε μεγάλη διάρκεια ζωής με ταυτόχρονα γρήγορες και ακριβείς κοπές. Η ειδική διαδικασία κατασκευής και επεξεργασίας των δίσκων κοπής μας έχει ως αποτέλεσμα λιγότερους κραδασμούς κατά την κοπή και βέλτιστη εφαρμογή της δύναμης του αρμοκόφτη στο υλικό που πρόκειται να υποστεί κατεργασία. Η ευρεία γκάμα διαμαντόδισκων κοπής και δίσκων κοπής συνθετικής ρητίνης παρέχει τον κατάλληλο δίσκο κοπής για την εκάστοτε ειδική εφαρμογή και τις συνθήκες εργασίας σας, διασφαλίζοντας την πλήρη απόδοση του αρμοκόφτη σας.

Χρειάζεστε προσωπικές συμβουλές αγοράς;

Σύνοψη: Δίσκοι κοπής

  • Οι δίσκοι κοπής STIHL πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και είναι βελτιστοποιημένοι για χρήση με τους αρμοκόφτες STIHL.

  • Η ειδική διαδικασία κατασκευής και επεξεργασίας των δίσκων κοπής μας εγγυάται την αποτελεσματική, εργονομική και ασφαλή εργασία.