Φτιάξτε ένα επιτραπέζιο φωτιστικό με κλαδιά

με την βοήθεια του GTA 26

ένα επιτραπέζιο φωτιστικό με κλαδιά πάνω σε ένα τραπέζι

Για αυτό το επιτραπέζιο φωτιστικό με κλαδιά είναι ένα πολύ εύκολο πρότζεκτ για να αναλάβετε, και θα φέρει ένα πολύ κομψό αποτέλεσμα στο σπίτι ή στην βεράντα σας. Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας και φέρτε τον αέρα της μαγείας του δάσους στο σπίτι σας.

 

Φτιάξτε ένα επιτραπέζιο φωτιστικό από κλαδιά: επιλογή ξύλου

Η επιτραπέζια λάμπα που έχουμε σχεδιάσει αποτελείται από ίσια κλαδιά διαφορετικού πάχους. Αν ωστόσο το θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε την δική σας από δαιφορετικά κομμάτια ξύλου. Μπορείτε να βρείτε το σωστό υλικό για εσάς από τα κλαδιά στον κήπο σας ή κάπου αλλού - προτού κόψετε κομμάτια από δέντρα έξω από τη δική σας ιδιοκτησία, βεβαιωθείτε ότι σας επιτρέπεται να το κάνετε. Εναλλακτικά, αναζητήστε κλαδιά που βρίσκονται ήδη στο έδαφος. Εάν βρίσκεστε κοντά στο νερό, οι όχθες του ποταμού και οι παραλίες είναι συχνά καλά μέρη για να βρείτε ενδιαφέροντα κομμάτια από ξύλο με ξύλα που είναι ιδανικά για τέοια έργα.

Προετοιμασία των κλαδιών σας

Αφαιρέστε τυχόν έντομα και ακαθαρσίες από τα κλαδιά καθώς τα μαζεύετε. Αφήστε το ξύλο να στεγνώσει καλά στον αέρα ή στον ήλιο προτού το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε το φωτιστικό σας.

 

Γυαλιά και γάντια ασφαλείας,και το STIHL επαναφορτιζόμενο GTA 26

Η εργασία με ισχυρά εργαλεία είναι διασκεδαστική και σημαίνει ότι μπορείτε να επεκτείνετε τις ικανότητές σας, κάτι που είναι υπέροχο αρκεί να βασίζεστε σε αποτελεσματικά και ασφαλή προστατευτικά ρούχα ενώ τα χρησιμοποιείτε. Φοράτε πάντα τον προσωπικό σας προστατευτικό εξοπλισμό όταν εργάζεστε με εργαλεία κήπου. Αυτό περιλαμβάνει γυαλιά ασφαλείας, γάντια με προστασία από κοπές και άλλα.

Αναφορικά με το GTA 26 ανατρέξτε στις οδηγίες λειτουργίας του προϊόντος σας για περισσότερες λεπτομέρειες. Πριν το χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά, θα πρέπει να εξοικειωθείτε πλήρως με το εργαλείο και να βεβαιωθείτε ότι βρίσκεται σε άψογη κατάσταση πριν από κάθε χρήση. Κατόπιν αιτήματος, ο πιστοποιημένος αντιπρόσωπος της STIHL θα χαρεί να προετοιμάσει το εργαλείο σας για την πρώτη του χρήση και θα σας συμβουλεύσει επίσης για μοντέλα και μεγέθη προστατευτικών αξεσουάρ που μπορείτε να χρησιμοποιείτε. Να θυμάστε ότι ο εξοπλισμός ατομικής προστασίας δεν αποτελεί υποκατάστατο ασφαλών τεχνικών εργασίας.

Πώς να φτιάξετε επιτραπέζια λάμπα από κλαδιά:

Το να φτιάχνετε το δικό σας επιτραπέζιο φωτιστικό σημαίνει ότι μπορείτε να αποφασίσετε πόσο μεγάλο θα το φτιάξετε και ποιο χρώμα θα ταιριάζει καλύτερα στο σπίτι σας. Μόλις φτάσετε σε αυτά τα σημεία σχεδίασης, συγκεντρώστε τα πράγματα που θα χρειαστείτε για την επιτραπέζια DIY λάμπα σας.

 Υλικά και εργαλεία που θα χρειαστείτε

 • Απλή γυάλινη επιτραπέζια λάμπα με πηγή φωτός (συμπεριλαμβανομένων καλωδίων και ηλεκτρονικών εξαρτημάτων)
 • Κλαδιά διαφόρων διαμέτρων
 • Λουράκι (πλάτος 1-2 cm)
 • Μπογιά (βαφή τοίχου, ακρυλικό χρώμα ή βερνίκι ξύλου, έχουμε χρησιμοποιήσει λευκό και γκρι) 
 • Ξυλοκοπτικό εργαλείο (π.χ. κλαδέματος κήπου GTA 26)
 • Πινελο
 • Μαχαίρι χρησιμότητας
 • Γυαλόχαρτο 120 grit
 • Πιστόλι κόλλας
 • Μέσα ατομικής προστασίας
 • Χάρακα ή μέτρο
Υλικά για την κατασκευή επιτραπέζιας λάμπας από κλαδιά: γάντια, STIHL GTA 26 ασύρματα κλαδέματα κήπου, κλαδιά και άλλα.

Βήμα 1ο - κόψτε το ξύλο στις διαστάσεις που θέλετε

Ασφαλίστε ένα κλαδί στον πάγκο εργασίας σας προτού το κόψετε.

Χρησιμοποιήστε το GTA 26 για να κόψετε τα κλαδιά στο επιθυμητό μήκος, λαμβάνοντας υπόψη το ύψος της γυάλινου φωτιστικού ως οδηγό. Σκεφτείτε εάν θέλετε τα κλαδιά να κρύψουν εντελώς το γυαλί ή εάν προτιμάτε να εμφανίζεται το πάνω μέρος του. Κόψαμε τα κλαδιά σε διάφορα μήκη για τη λάμπα μας, αλλά εσείς θα μπορούσατε να ακολουθήσετε μια διαφορετική προσέγγιση.

Επιτραπέζια λάμπα DIY από κλαδιά: ένα κλαδί σε πάγκο εργασίας που κόβεται σε μήκος με το κλαδευτικό κήπου STIHL GTA 26

Ως προαιρετικό βήμα που προσθέτει πραγματικά μια ρουστίκ νότα στην επιτραπέζια λάμπα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το GTA 26 για να σημαδέψετε το ξύλο. Απλώς περάστε ελαφρά το εργαλείο πάνω από το φλοιό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια τεχνική για να δημιουργήσετε δραματικά μοτίβα και εφέ.

Επιτραπέζια λάμπα DIY από κλαδιά: κλαδιά με τραχιές επιφάνειες, με ένα κλαδευτικό κήπου STIHL GTA 26

Βήμα 2ο - Βάψτε τα κλαδιά

Τώρα, βάψτε τα κλαδιά σε γκρι χρώμα ή το χρώμα που προτιμάτε και αφήστε τα ακουμπησμένα σε ένα μακρύτερο κλαδί για να στεγνώσουν. Μόλις στεγνώσει το χρώμα, απλώστε από πάνω ένα λευκό στρώμα. Όταν στεγνώσει, χρησιμοποιήστε το γυαλόχαρτο απαλά σε διάφορα σημεία έτσι ώστε το πρώτο χρώμα βαφής να φανεί.

Επιτραπέζια λάμπα DIY από κλαδιά: ένα κλαδί βαμμένο γκρι

3o βήμα - Κολλήστε τα κλαδιά

Μετρήστε την περιφέρεια της γυάλινης λυχνίας σας και κόψτε ένα κομμάτι ιμάντα για να ταιριάζει.

Κολλήστε τα έτοιμα και βαμμένα κομμάτια ξύλου στον ιμάντα χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι κόλλας. Βεβαιωθείτε ότι όλα είναι στοιχισμένα στο ένα άκρο και κολλήστε τα μεταξύ τους.

4ο βήμα - Προσαρμόστε πάνω στην λάμπα

Τέλος, χρησιμοποιήστε το πιστόλι ζεστής κόλλας για να κολλήσετε τον ιμάντα στο φωτιστικό με τέτοιο τρόπο ώστε τα κλαδιά να στέκονται κάθετα. Κολλήστε επιπλέον λεπτότερα κλαδιά για να γεμίσετε τυχόν κενά. Προσθέστε μια λάμπα και το κομψό επιτραπέζιο φωτιστικό σας είναι έτοιμο να φωτίσει το σπίτι σας!

Επιτραπέζια λάμπα DIY από κλαδιά: ιμάντας με βαμμένα κλαδιά κολλημένα σε μια λάμπα, με πιστόλι κόλλας και επιπλέον κλαδιά κοντά

Απολαύστε το νέο σας φωτιστικό! Είναι έτοιμο

Επιτραπέζια λάμπα DIY από κλαδιά: μια τελική και ανοιχτή λάμπα σε ένα τραπέζι, με εικόνες σε έναν τοίχο στο παρασκήνιο