Εκκίνηση ενός αλυσοπρίονου STIHL

Θα σας δείξουμε πώς να ξεκινάτε το αλυσοπρίονο STIHL σωστά και με ασφάλεια.

Εκκίνηση του βενζινοκίνητου αλυσοπρίονου STIHL MS 180 C-BE στο έδαφος

Επισκόπηση: Εκκίνηση του μηχανοκίνητου αλυσοπρίονου

 • Εκκίνηση στο έδαφος και εκκίνηση στα γόνατα ως δύο ασφαλείς μέθοδοι
 • Η εκκίνηση χωρίς M-Tronic και με M-Tronic διαφέρει 
 • Στο M-Tronic δεν απαιτείται δεύτερος χειρισμός του σχοινιού εκκίνησης 
 • Έναρξη εργασίας μόνο μετά από επιτυχημένη διαδικασία εκκίνησης 
 • Κατά την εκκίνηση στο έδαφος, ανύψωση μηχανοκίνητου αλυσοπρίονου μόνο μετά την εκκίνηση

Πριν από την εκκίνηση του μηχανοκίνητου αλυσοπρίονου STIHL

Πριν από την εργασία με το μηχανοκίνητο αλυσοπρίονο, ο χώρος εργασίας πρέπει να είναι ασφαλισμένος. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να λάβετε ορισμένα προληπτικά μέτρα.

Ένας άνδρας με προστατευτικό ρουχισμό κουβαλά ένα βενζινοκίνητο αλυσοπρίονο STIHL MS 261 με προστατευτικό αλυσίδας.

Χάρη στο προστατευτικό αλυσίδας, το μηχανοκίνητο αλυσοπρίονο μπορεί να μεταφέρεται με ασφάλεια.

Προετοιμασία του χώρου εργασίας για την εργασία με το μηχανοκίνητο αλυσοπρίονο 

 • Τα μηχανοκίνητα αλυσοπρίονα παράγουν δηλητηριώδη καυσαέρια όταν ο κινητήρας τεθεί σε λειτουργία. Αυτά τα αέρια μπορεί να είναι άοσμα και αόρατα. Συνεπώς, να εργάζεστε μόνο σε εξωτερικούς χώρους ή σε χώρους με επαρκή εξαερισμό. Οι κλειστοί χώροι δεν είναι κατάλληλοι χώροι εργασίας.
 • Ελέγξτε την επιφάνεια του χώρου εργασίας σας. Προσοχή: Σε ολισθηρό οδόστρωμα, υγρασία, χιόνι, πάγο, πλαγιές, ανώμαλο έδαφος ή πρόσφατα αποφλοιωμένο ξύλο (φλοιός) υπάρχει κίνδυνος να γλιστρήσετε.
 • Κρατήστε τα άλλα άτομα, και κυρίως τα παιδιά, μακριά από τον χώρο εργασίας.

Αφού ανεφοδιάσετε το μηχανοκίνητο αλυσοπρίονο STIHL με καύσιμο, λάβετε υπόψη τα εξής:

 • Τηρείτε πάντα απόσταση 3 μέτρων από το σημείο ανεφοδιασμού.
 • Εξετάστε το περιβάλλον εργασίας σας για τυχόν εμπόδια και τη φύση του. Διατηρείτε πάντα ελεύθερη τη διαδρομή διαφυγής για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Οι ολισθηρές, ανώμαλες ή παγωμένες επιφάνειες μπορεί να γίνουν επικίνδυνες και γι' αυτό θα πρέπει να αποφεύγονται.
 • Επιπλέον, φροντίστε ώστε να μην υπάρχουν άλλα άτομα στον περιβάλλοντα χώρο. Μην εργάζεστε ποτέ μόνοι σας και φροντίστε να βρίσκονται πάντοτε άλλα άτομα – τα οποία μπορούν να προσφέρουν βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης – σε κοντινή απόσταση.

Βίντεο οδηγιών: Εκκίνηση του μηχανοκίνητου αλυσοπρίονου 

Αφού ελέγξετε και ασφαλίσετε το περιβάλλον εργασίας, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το μηχανοκίνητο αλυσοπρίονο.
Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες σε βίντεο για την εκκίνηση στα γόνατα και το έδαφος διαφόρων μηχανοκίνητων αλυσοπρίονων STIHL. Μην ξεχνάτε να ακολουθείτε τις υποδείξεις ασφαλείας στις οδηγίες χρήσης για κάθε βήμα. Επιλέξτε το κατάλληλο βίντεο για το μοντέλο πριονιού σας και ξεκινήστε!

Εκκίνηση στα γόνατα του μηχανοκίνητου αλυσοπρίονου STIHL MS 261 C-M:

Εκκίνηση του μηχανοκίνητου αλυσοπρίονου – Επεξήγηση βήμα προς βήμα

Το περιβάλλον εργασίας έχει ασφαλιστεί και ελεγχθεί. Τότε μπορείτε να ξεκινήσετε με το πριόνι σας. Για κάθε ένα από τα ακόλουθα βήματα, ανατρέξτε στις υποδείξεις ασφαλείας στις οδηγίες χρήσης. Οι πρώτες οδηγίες ισχύουν για την εκκίνηση ενός μηχανοκίνητου αλυσοπρίονου χωρίς M-Tronic. Για μηχανήματα με M-Tronic, ανατρέξτε στις δεύτερες οδηγίες. Λαμβάνετε πάντα υπόψη τις υποδείξεις ασφαλείας που θα βρείτε στις οδηγίες χρήσης.

Οι δεύτερες οδηγίες περιγράφουν μια εκκίνηση στο έδαφος. Εναλλακτικά, μπορείτε να εκκινήσετε το μηχανοκίνητο αλυσοπρίονο και μεταξύ του γόνατος και του μηρού, σε περίπτωση που δεν μπορείτε να ξεκινήσετε το αλυσοπρίονο στο έδαφος σε πυκνούς θάμνους ή στο χιόνι. Με την εκκίνηση μεταξύ του γονάτου και του μηρού, δεν απαιτούνται ορισμένα μεμονωμένα βήματα, όπως η σταθεροποίηση του μηχανοκίνητου αλυσοπρίονου στο έδαφος.

Εκκίνηση μηχανοκίνητου αλυσοπρίονου χωρίς M-Tronic

Εκκίνηση μηχανοκίνητου αλυσοπρίονου με M-Tronic

Εύκολη εκκίνηση με STIHL ErgoStart και STIHL ElastoStart

Επιπλέον, εκτός από το σύστημα M-Tronic που περιγράφεται παραπάνω, προσφέρουμε κι άλλες λειτουργίες, οι οποίες διευκολύνουν τη διαδικασία εκκίνησης του μηχανοκίνητου μηχανήματός σας: Το STIHL ErgoStart μειώνει σημαντικά την απαιτούμενη δύναμη κατά την εκκίνηση και η ειδική λαβή εκκίνησης STIHL ElastoStart καθιστά δυνατή την ομοιόμορφη διαδικασία εκκίνησης χωρίς απότομες αιχμές δύναμης.

Λαβή εκκίνησης του βενζινοκίνητου αλυσοπρίονου STIHL MS 261 C-M με M-Tronic και ElastoStart
Η ασφαλής τεχνική εργασίας είναι το ζητούμενο κατά το πριόνισμα

Υπόδειξη

Οι οδηγίες μας παρέχονται μόνο συμπληρωματικά προς τις οδηγίες χρήσης του μηχανοκίνητου αλυσοπρίονου STIHL που διαθέτετε. Τα βίντεο δείχνουν μόνο ως παράδειγμα ένα μηχανοκίνητο αλυσοπρίονο. Επομένως, άλλοι τύποι μηχανοκίνητων αλυσοπρίονων μπορεί να έχουν άλλα χειριστήρια. Προτού χρησιμοποιήσετε το μηχανοκίνητο αλυσοπρίονο σας, εξοικειωθείτε συνεπώς με το μηχάνημα, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και επικοινωνήστε με έναν πιστοποιημένο αντιπρόσωπό μας εάν έχετε ερωτήσεις.