Καθαρισμός καθοδικού σωλήνα: Εύκολη διάλυση φραξιμάτων

Στο άρθρο μας θα σας δείξουμε πώς γίνεται ο καθαρισμός του καθοδικού σωλήνα και ποια εργαλεία STIHL χρειάζεστε για αυτό.

Επισκόπηση: Καθαρισμός καθοδικού σωλήνα

  • Ο καθαρισμός ενός καθοδικού σωλήνα δεν είναι πολύ δαπανηρός.

  • Σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε καλύτερα ένα πλυστικό υψηλής πίεσης STIHL σε συνδυασμό με εξάρτημα καθαρισμού σωλήνων.

  • Εάν ένας καθοδικός σωλήνας όμβριων υδάτων είναι φραγμένος, θα πρέπει να τον καθαρίσετε γρήγορα για να αποφύγετε τυχόν ζημιές. 

Τι είναι ένας καθοδικός σωλήνας και γιατί πρέπει να τον καθαρίζετε;

Ένας καθοδικός σωλήνας όμβριων υδάτων χρησιμεύει στην αποστράγγιση της υδρορροής οροφής και απομακρύνει τα νερά της βροχής κάθετα από το σπίτι προς το έδαφος. Αποτελείται από διάφορα λειτουργικά τμήματα που συγκρατούνται μεταξύ τους από σφιγκτήρες καθοδικού σωλήνα.

Συνήθως, ένας καθοδικός σωλήνας καταλήγει σε έναν κάδο που συλλέγει τα νερά της βροχής ή σε ένα στόμιο υδροληψίας που συνδέεται στο έδαφος με την αποχέτευση. 

Διαφανής καθοδικός σωλήνας φραγμένος με φύλλα

Δεν είναι πάντα ορατή η απόφραξη του καθοδικού σωλήνα.

Στην υδρορροή της οροφής συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου φύλλα, βρύα και υπολείμματα φυτών, τα οποία φτάνουν στον καθοδικό σωλήνα και μπορεί να τον φράξουν.

Το αργότερο όταν το νερό δεν αποστραγγίζεται σωστά από την υδρορροή της οροφής, ο καθοδικός σωλήνας είναι πιθανότατα φραγμένος. Η απόφραξη φύλλων, βρύων και υπολειμμάτων φυτών στον καθοδικό σωλήνα αυξάνει την πίεση του νερού στον καθοδικό σωλήνα, γεγονός που, στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να προκαλέσει θραύση του σωλήνα.

Στις οδηγίες μας θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να αποφύγετε αυτόν τον κίνδυνο με τον καθαρισμό του καθοδικού σωλήνα, ακόμη και αν ο καθοδικός σωλήνας είναι ήδη φραγμένος.

Καθαρισμός καθοδικού σωλήνα όμβριων υδάτων – Οδηγίες

Ένα πλυστικό υψηλής πίεσης και ένα εξάρτημα καθαρισμού σωλήνων αρκούν για τον καθαρισμό του καθοδικού σωλήνα.

Για τα πλυστικά υψηλής πίεσης STIHL διατίθενται σετ καθαρισμού σωλήνων, τα οποία έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τον καθαρισμό καθοδικών σωλήνων. Στο άκρο του εύκαμπτου σωλήνα υπάρχει ένα ακροφύσιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση ακόμη και επίμονων εμφράξεων. Έτσι, χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα τη δύναμη του νερού και τη μηχανική δύναμη και μπορείτε να καθαρίζετε τον καθοδικό σωλήνα σας ιδιαίτερα σχολαστικά και σχεδόν χωρίς κόπο. Και αυτό με λίγα μόνο βήματα:

Συμβουλή για τον επαγγελματία της STIHL

Πρώτα πρέπει να αφαιρέσετε το φραγμένο τμήμα του καθοδικού σωλήνα όμβριων υδάτων. Η απόφραξη βρίσκεται πάντα κάτω από το τμήμα του καθοδικού σωλήνα, από το οποίο εξέρχεται το νερό. Για να αποκλείσετε την απόφραξη του καθοδικού σωλήνα στο έδαφος, ξεπλύνετε σχολαστικά το τμήμα που εκρέει στο έδαφος.

Ένας άνδρας καθαρίζει μια υδρορροή οροφής με το σετ καθαρισμού υδρορροής οροφής STIHL

Σε μια υδρορροή οροφής μπορεί να συσσωρεύονται πολλά φύλλα.

Καθαρισμός υδρορροής οροφής: Οδηγίες

Όχι μόνο ο καθοδικός σωλήνας, αλλά και η υδρορροή της οροφής μπορεί να φράξει. Θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να καθαρίζετε εύκολα μόνοι σας την υδρορροή της οροφής, ώστε το βρόχινο νερό να μπορεί να τρέχει πάλι άψογα.

Ακόμα περισσότερα για τους λάτρεις του κήπου