ένα ξύλινο τραπεζάκι μέσα σε ένα σαλόνι με παρκε ξύλινο πάτωμα
ένα ξύλινο τραπεζάκι μέσα σε ένα σαλόνι με παρκε ξύλινο πάτωμα

Diy project με το GTA 26

Φτιάξε μόνος σου ένα ξύλινο τραπέζι

Για να φτιάξετε ένα μοναδικό και κομψό τραπέζι, χρειάζεστε μόνο ένα επαναφορτιζόμενο ξυλοκοπτικό GTA 26 και μερικά ακόμα υλικά. Γιατί να μην δώσετε μία ευκαιρία σε αυτή την υπέροχη DIY ιδέα;

Δείτε εδώ το Video με όλη την διαδικασία

Δημιουργικές ιδέες για τους λάτρεις του DIY

Αυτό το εύχρηστο πλαινό τραπεζάκι θα δώσει άλλο χαρακτήρα στο σπίτι σας. Αυτό είναι ένα DIY όνειρο: ένα έργο που δεν είναι μόνο διασκεδαστικό στην κατασκευή, αλλά απαιτεί επίσης πολύ λίγα υλικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις οδηγίες μας ως δημιουργικό οδηγό, αλλά ο τελικός σχεδιασμός είναι στα χέρια σας - τελικά, τι θα μπορούσε να είναι πιο μοναδικό από τα έπιπλα DIY, που έχετε κατασκευάσει μόνοι σας για τον χώρο σας;

 

DIY Πλαινό τραπεζάκι: Υλικά

Θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά και εργαλεία για αυτό το πλαϊνό τραπεζάκι. Όσον αφορά το ξύλο, είναι πραγματικά θέμα προσωπικής προτίμησης, οπότε θα πρέπει απλώς να χρησιμοποιήσετε αυτό που αρέσει σε εσάς. Θυμηθείτε ότι το ξύλο θα χρειαστεί μακροχρόνια συντήρηση, για παράδειγμα τακτική εφαρμογή λαδιού ή βερνικιού.

  • Ξυλοκοπτικό STIHL GTA 26

  • Ξύλινη σανίδα

  • Μεταλλικές ράβδους μήκους 1 m (1 τεμ. 8 mm, 2 τεμ. 6 mm

  • Κόλλα συναρμολόγησης- Γυαλόχαρτο (120 grit)

  • Λίμα

  • Σιδεροπρίονο

  • Κομμάτια ξύλου (8 mm και 6 mm)

  • Επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι ή τρυπάνι

  • Μέσα ατομικής προστασίας

ένα ξυλοκοπτικό gta 26, ένας βιδωλόγος, γάντια, κόλα, λίμα και άλλα υλικά για να φτιάξετε μόνοι σας ένα τραπέζι

Αφοσιωμένοι πρώτα από όλα στην ασφάλεια σας

Η χρήση ισχυρών μηχανημάτων στις DIY εργασίες σας είναι διασκεδαστική και σημαίνει ότι μπορείτε να επεκτείνετε τις ικανότητές σας, κάτι που είναι υπέροχο αρκεί να βασίζεστε σε αποτελεσματικά και ασφαλή προστατευτικά ρούχα και αξεσουάρ ενώ τα χρησιμοποιείτε. Φοράτε πάντα ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό όταν εργάζεστε με το ξυλοκοπτικό. Το εγχειρίδιο λειτουργίας του προϊόντος σας περιέχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό. Εξοικειωθείτε πλήρως με το εργαλείο πριν χρησιμοποιήσετε το ξυλοκοπτικό για πρώτη φορά και βεβαιωθείτε ότι βρίσκεται σε άψογη κατάσταση πριν από κάθε χρήση. Κατόπιν αιτήματος, ο πιστοποιημένος μεταπωλητής της STIHL θα χαρεί να προετοιμάσει το εργαλείο σας για την πρώτη του χρήση και θα σας συμβουλεύσει επίσης για μοντέλα και μεγέθη προστατευτικών ενδυμάτων που μπορείτε να δοκιμάσετε στον ελεύθερο χρόνο σας. Μην ξεχνάτε ότι ο εξοπλισμός ατομικής προστασίας δεν αποτελεί υποκατάστατο τεχνικών ασφαλούς εργασίας.

 

 

Προστατευτικός εξοπλισμός, γάντια και γυαλιά με το GTA 26

DIY Πλαινό τραπέζι: αναλυτικές οδηγίες

Με τη φροντίδα υλικών, εργαλείων και ασφάλειας, μπορείτε να ξεκινήσετε την κατασκευή. Βεβαιωθείτε ότι φοράτε πάντα γυαλιά ασφαλείας κατά την κοπή μετάλλου και τη διάτρηση του ξύλου. Αυτό το απλό αλλά αποτελεσματικό έργο μπορεί να ολοκληρωθεί σε μία ή δύο ώρες.

 

Βήμα 1: σχεδιάστε το σχέδιό σας

Το τραπέζι σας θα δημιουργηθεί σύμφωνα με το δικό σας σχέδιο. Καθώς σχεδιάζετε το σχήμα που θέλετε να είναι η κορυφή του τραπεζιού, λάβετε υπόψη ότι οι ευθείες κοπές είναι ευκολότερες. είναι επίσης λογικό να λάβετε υπόψη τη σειρά και το σχήμα των κοπών που θα χρειαστείτε. Μόλις ολοκληρώσετε τη σχεδίαση του πλαϊνού σας τραπεζιού, σχεδιάστε το σχήμα στην κάτω πλευρά της σανίδας με μολύβι. Μπορείτε να δείτε ένα απλό πρότυπο στην παρακάτω εικόνα.

 

μία ξύλινη επιφάνεια που έχει πάνω ζωγραφισμένο το σχέδιο κοπής και ένα gta 26

Βήμα 2: Δώστε σχήμα με το ξυλοκοπτικό σας

Χρησιμοποιήστε το ξυλοκοπτικό της STIHL GTA 26 για να κάνετε μεθοδικά τις απαιτούμενες περικοπές. Καθοδηγήστε το μηχάνημα και με τα δύο χέρια. Κόψτε από την κάτω πλευρά του ξύλου, έτσι ώστε το κομμένο άκρο στην πάνω επιφάνεια να είναι ομαλό και καθαρό. Αφαιρέστε τα επιπλέον κομμάτια ξύλου όπως προχωράτε. Οι άκρες στην κάτω πλευρά είναι γενικά λίγο τραχές μετά την κοπή, οπότε θα τις καθαρίσετε στο επόμενο βήμα.

κοπή ξύλου με το GTA 26

Βήμα 3: Λίανση των άκρων

Χρησιμοποιήστε μία λίμα και ένα γυαλόχαρτο για να λιάνετε τα κομμένα άκρα. Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με μία μεταλλική λίμα για πιο λεπτό φινίρισμα και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιήσετε γυαλόχαρτο μέχρι οι άκρες να είναι ασφαλείς και λείες

Λίανουμε τις άκρες του ξύλου

Βήματα 4 έως και 6: Φτιάξτε τα πόδια του τραπεζιού

Βήμα 4 Τώρα ήρθε η ώρα να λυγίσετε τις μεταλλικές ράβδους για να μετατραπούν σε επιτραπέζια πόδια. Κρατήστε μια ράβδο με τα δύο χέρια και προσεκτικά αλλά δυναμικά πιέστε τα άκρα μαζί. Η μεταλλική ράβδος 6 mm πρέπει να λυγίσει σε μικρότερη ακτίνα από την παχύτερη ράβδο 8 mm. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πριόνι για να κόψετε τα πόδια εάν προτιμάτε ένα χαμηλότερο τραπέζι. 

Βήμα 5 Ώρα για τις τρύπες. Χρησιμοποιήστε ένα τρυπάνι για να ανοίξετε δύο τρύπες για κάθε πόδι στην κάτω πλευρά του τραπεζιού. Βεβαιωθείτε ότι οι οπές ταιριάζουν με τη διάμετρο των μεταλλικών ράβδων που χρησιμοποιείτε. Τρυπήστε με ελαφριά γωνία, έτσι ώστε τα πόδια να τοποθετηθούν λοξά ​​από την επιφάνεια του τραπεζιού για καλύτερη σταθερότητα. 

Βήμα 6: Κολλήστε τα πόδια Για το τελευταίο βήμα, κολλήστε τα μεταλλικά πόδια στις τρύπες χρησιμοποιώντας την ανάλογη κόλλα. Ελέγξτε το χρόνο στεγνώματος για την κόλλα πριν σηκώσετε το τραπεζάκι. Ο χρόνος που απαιτείται μπορεί να είναι έως και 48 ώρες.

μεταλλικοί ράβδοι λυγισμένοι σε πόδια

κάνοντας τρύπες στο ξύλο με τρυπάνι

κόλλα για να κολλήσει το ξύλο με τις μεταλλικές ράβδους

Όταν τελειώσει, το τραπέζι σας χρειάζεται ένα σπίτι! Βρείτε του μία ξεχωριστή θέση στο σαλόνι ή το μπαλκόνι σας και αφήστε το να διακοσμήσει όμορφα τον χώρο σας. Ο κομψός μινιμαλιστικός σχεδιασμός το καθιστά μια ευέλικτη και εντυπωσιακή προσθήκη για κάθε δωμάτιο.

Θαυμάζοντας την χειροτεχνία σας μπορεί να σας δώσει την έμπνευση για περισσότερα DIY Projects. Είναι εύκολο να προσαρμόσετε το μέγεθος και το σχεδιασμό του ξύλινου τραπεζιού, οπότε γιατί να μην φτιάξετε ένα ολόκληρο σετ;