Η ξυλογλυπτική με αλυσοπρίονο έχει γίνει δημοφιλές χόμπι τα τελευταία χρόνια, καθώς δεν είναι μόνο διασκεδαστική απασχόληση αλλά και ένας εξαιρετικός τρόπος να κατασκευάσετε και να προσφέρετε μοναδικά χειροποιήτα δώρα! 

Ας δούμε μαζί βήμα βήμα πως μπορείτε να κατασκευάσετε μία ταίστρα πουλιών από ξύλο.

 

Εδώ θα βρείτε πώς μπορείτε να υλοποιήσετε αυτό το έργο σε λίγα μόνο βήματα με ένα αλυσοπρίονο, ένα κομμάτι ξύλο και λίγη δεξιότητα και έτσι να προσφέρετε φαγητό στα πουλιά στην αυλή σας, αλλά και υπερηφάνια στον εαυτό σας με αυτή την diy (do-it-yourself - κάντο μόνος σου) κατασκευή.

Πρώτα από όλα η ασφάλεια

Η πιο σημαντική πτυχή αυτού του έργου είναι η δική σας ασφάλεια.Μην εργάζεστε ποτέ χωρίς εξοπλισμό ατομικής προστασίας! Η προστασία ξεκινά από το κεφάλι: τα γυαλιά ασφαλείας ή η ασπίδα του προσώπου είναι ένα βασικό μέρος αυτού, όπως και η φροντίδα της ακοής σας - π.χ. Ωτοασπίδες.

Όταν εργάζεστε στο δάσος, το κράνος με προστασία προσώπου και ακοής είναι η πρώτη επιλογή. Όταν χρησιμοποιείτε ένα επαναφορτιζόμενο αλυσοπρίονο, δεν απαιτείται προστασία ακοής.

Τα χέρια και τα πόδια σας χρειάζονται επίσης καλή προστασία: όταν εργάζεστε, να φοράτε γάντια εργασίας και παντελόνια με προστασία από κοψίματα καθώς και παπούτσια με προστατευτικά ένθετα.

Πριν ξεκινήσετε - υλικά και εξοπλισμός

Τα ακόλουθα είναι απαραίτητα για να κατασκευάσουμε την ταϊστρα:

 1. Κομμάτι κορμού δέντρου με διάμετρο από 20 έως 25 εκατοστά και μήκος περίπου 35 εκατοστά. Το ξύλο δεν πρέπει να είναι πολύ σκληρό για να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα. Το πολύ μαλακό ξύλο με μικρή ρητίνη είναι ένα ιδιαίτερα καλό υλικό.
 2. Ένα κούτσουρο δέντρου θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως ένας αυτοσχέδιος πάγκος εργασίας. Αυτό εμποδίζει τον κορμό να κυλήσει κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας. Ασφαλίστε το κούτσουρο από τυχόν ολίσθηση  π.χ. χρησιμοποιώντας μια μικρή ξύλινη σφήνα.
 3. Χρειάζεστε επίσης καρφιά,
 4. δύο βιδωτά στηρίγματα
 5. ένα σκοινί ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες για να κρεμάσετε την ταίστρα,
 6. εξοπλισμό ατομικής προστασίας
 7. και φυσικά αλυσοπρίονο. Τα ελαφριά επαναφορτιζόμενα αλυσοπρίονα της STIHL όπως το STIHL MSA 140 C είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για τέτοιες εργασίες

Εργασίες κοπής

 1. Κατ 'αρχάς, ο κορμός του ξύλου πρέπει να κοπή στα αριστερά και στα δεξιά στο επιθυμητό μέγεθος για τα μεταγενέστερα πλαϊνά καλύμματα (Βήματα 1 και 2). Σημειώστε τα τμήματα έτσι ώστε να μπορούν αργότερα να καρφωθούν πίσω στο κατάλληλο μέρος και έτσι η εμφάνιση του φλοιού είναι σωστή.
 2. Τώρα κάντε μια κοπή κατά μήκος. Μια δεύτερη διαμήκης τομή γίνεται με τον ίδιο τρόπο από την άλλη πλευρά (Βήματα 3 και 4).
 3. Για να εκθέσετε το εσωτερικό κομμάτι, πρέπει τώρα να γίνει και μία κοπή διάτρησης (Βήμα 5) Στη συνέχεια, μπορείτε να αφαιρέσετε το εσωτερικό κομμάτι που έχει κοπεί (Βήμα 6). Το αποτέλεσμα: μία κοπή σχήματος C.

Τελευταία βήματα

 1. Τώρα καρφώστε πλευρικά τα κομμάτια ξύλου που κόψατε νωρίτερα πάνω στον κορμό (βήμα 7). Δύο καρφιά είναι επαρκή.
 2. Στη συνέχεια, γυρίστε τους βιδωτούς κρίκους έτσι ώστε το κάτω μέρος της ταϊστρας να είναι ευθυγραμμισμένο μετά το κρέμασμα (βήμα 8). Πού ακριβώς πρέπει να τοποθετηθούν οι βιδωτές βίδες εξαρτάται από το κέντρο βάρους του αντίστοιχου κορμού. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περάσετε το σχοινί στερέωσης μέσα από τις βίδες και η ταίστρα είναι έτοιμη!

 

H Ταϊστρα σας είναι έτοιμη να δεχθεί τους επισκέπτες της

ταϊστρα πουλιών diy

bird-feeder-diy

bird-feeder

Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κρεμάσετε την ταϊστρα σας σε ένα κατάλληλο μέρος - μην ξεχάσετε να την γεμίσετε τροφή για τα πουλιά - και σύντομα θα είστε σε θέση να παρακολουθήσετε τους πρώτους επισκέπτες.

 

Η χρήση του υλικού είναι δωρεάν για αναπαραγωγή, αν η πηγή είναι "STIHL".
Παρακαλούμε για την υποβολή αντίγραφου δείγματος