Προειδοποίηση για παραπλανητικά προϊόντα και απομιμήσεις

Πειρατεία εμπορικών σημάτων και προϊόντων: Τα παραπλανητικά προϊόντα είναι μια μεγάλη πηγή κινδύνου

Η πειρατεία εμπορικών σημάτων και προϊόντων ως μορφή οικονομικού εγκλήματος δεν είναι μόνο παράνομη και βλάπτει την οικονομία και τις εταιρείες, αλλά αποτελεί επίσης υψηλό κίνδυνο για την ασφάλεια και την υγεία των χρηστών. 

Όπως συμβαίνει και με πολλές γνωστές εταιρείες, έτσι και τα προϊόντα της STIHL βρίσκονται συνεχώς στο επίκεντρο των επιτήδειων. Μέσω της παραγωγής και της διανομής πλαστών προϊόντων (παραπλανητικά προϊόντα), οι επιτήδειοι προσπαθούν εν γνώσει τους να εξαπατήσουν τους καταναλωτές και να δημιουργήσουν καταχρηστικά κέρδη μέσω του υψηλού βαθμού αναγνωρισιμότητας της μάρκας «STIHL».

Σύγκριση αλυσοπρίονων

Το γνήσιο STIHL MS 250 C (επάνω) σε σύγκριση με μια απομίμηση (κάτω).

Πώς μπορώ να αναγνωρίσω παραπλανητικά προϊόντα;

Ενώ τα προϊόντα STIHL διακρίνονται μεταξύ άλλων για τα αυστηρά πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας, αυτό δεν συμβαίνει με τα παραπλανητικά προϊόντα. Σε πολλές περιπτώσεις αυτά αχρηστεύονται ακόμα και μετά από σύντομο χρονικό διάστημα ή λείπουν χαρακτηριστικά ασφαλείας από το προϊόν.

Τα παραπλανητικά προϊόντα προέρχονται κυρίως από την Κίνα και μοιάζουν κυρίως με το πορτοκαλί/ανοιχτό γκρι χρώμα τους ή με την τοποθέτηση του λογότυπου των γνήσιων προϊόντων STIHL. Ωστόσο, δεν έχουν τίποτα άλλο κοινό με τα γνήσια προϊόντα.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Εάν συναντήσετε ενδιαφέρουσες προσφορές ή ύποπτες ιστοσελίδες, μπορείτε να μας τις αναφέρετε στην παρακάτω διεύθυνση e-mail.
stopfake@stihl.de

Προστασία εμπορικών σημάτων στην STIHL

Για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου παραπλανητικών προϊόντων, η STIHL απασχολεί μια αφοσιωμένη και σκληρά εργαζόμενη ομάδα προστασίας εμπορικών σημάτων, η οποία είναι παγκόσμια υπεύθυνη για αυτό το θέμα. Η ομάδα συνεργάζεται στενά με διάφορα ενδιαφερόμενα μέρη σε όλο τον κόσμο, όπως ερευνητές, δικηγόρους, τελωνειακές αρχές και αρχές επιβολής του νόμου, για την αποτροπή της παραγωγής και της πώλησης παραπλανητικών προϊόντων στο διαδίκτυο και στις αγορές με όλα τα διαθέσιμα ένδικα μέσα.

Πώς προστατεύεστε;

Η STIHL διανέμει τα προϊόντα της αποκλειστικά μέσω των Πιστοποιημένων Αντιπροσώπων και των επίσημων διαδικτυακών τους καταστημάτων.
Στον αντιπρόσωπο της STIHL και στα επίσημα διαδικτυακά κατάστημα τους μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν θα λάβετε φτηνά αντίγραφα, αλλά 100 % ποιότητα STIHL.
Λάβετε υπόψη ότι η αγορά προϊόντων από μη Πιστοποιημένους Αντιπροσώπους γίνεται πάντα με δική σας ευθύνη.
Πρέπει να προσέχετε τις προσφορές σε διαδικτυακές αγορές, καθώς και σε διάφορα κανάλια μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Χαρακτηριστικά των παραπλανητικών προσφορών είναι οι αισθητά χαμηλές τιμές, οι υψηλές εκπτώσεις καθώς και η λανθασμένη γραφή του εμπορικού ονόματος «STIHL». Συχνά, η επίσημη σελίδα της STIHL αντιγράφεται και στη διάταξη του και χρησιμοποιείται γνήσιο φωτογραφικό υλικό STIHL.