Ο κινητήρας STIHL 2-Mix: Ισχυρός και οικονομικός

Αναζητάτε μηχανήματα για εργασία στη φύση χωρίς να την επιβαρύνετε χωρίς λόγο; Αυτό γίνεται με τα μηχανήματα STIHL με κινητήρα 2-Mix.

Ένας κορμός αποφλοιώνεται στο δάσος με το βενζινοκίνητο αλυσοπρίονο STIHL MS 261 C-M με κινητήρα 2-Mix και λάμα Light 04

κινητήρας STIHL 2-Mix: Αναβαθμισμένη αποδοτικότητα

Είτε το ζητούμενο είναι η υψηλή κοπτική απόδοση είτε το δυνατό τράβηγμα, κατά την εργασία στο δάσος ή στον κήπο, πρέπει να μπορείς να βασίζεσαι σε έναν ισχυρό κινητήρα. Ο κινητήρας STIHL 2-Mix είναι ένας δίχρονος κινητήρας που ικανοποιεί ακριβώς αυτές τις απαιτήσεις: Συνδυάζει υψηλή απόδοση κινητήρα, εξαιρετικό φάσμα ισχύος και άριστη καμπύλη ροπής. Συγχρόνως, ο κινητήρας STIHL 2-Mix λειτουργεί με χαμηλές εκπομπές ρύπων παρά τη δύναμή του και είναι ιδιαίτερα φιλικός προς το περιβάλλον. Και αυτό έχει αποδειχθεί – καθώς ο κινητήρας 2-Mix πληροί ήδη από σήμερα τις αυστηρές προδιαγραφές της ευρωπαϊκής οδηγίας για τα καυσαέρια βαθμίδας V. Αυτή η ιδιαίτερη φιλικότητα προς το περιβάλλον και, ταυτόχρονα, η υψηλή απόδοση οφείλεται στην αποδοτική χρήση του καυσίμου στον κινητήρα STIHL 2-Mix. Χάρη στο καινοτόμο σύστημα σάρωσης αερίων μειώνονται οι επιβλαβείς εκπομπές ρύπων και η κατανάλωση καυσίμου έως και 20 % σε σύγκριση με τους συμβατικούς δίχρονους κινητήρες χωρίς την  τεχνολογία 2-Mix. Για να μάθετε πώς λειτουργεί αυτή η τεχνολογία στον κινητήρα 2-Mix, ανατρέξτε στην παρακάτω παράγραφο. 

Κινητήρας STIHL 2-Mix: Ο τρόπος λειτουργίας

Το μυστικό για την άριστη συμπεριφορά λειτουργίας και την αποδοτική χρήση καυσίμου του κινητήρα STIHL 2-Mix βρίσκεται στον κύλινδρο: Διότι ακριβώς εκεί, ο καινοτόμος κινητήρας STIHL 2-Mix συνδυάζει ισχύ με φιλικότητα προς το περιβάλλον χάρη στην επανασχεδιασμένη δυναμική των κυλίνδρων. Με ένα συμβατικό δίχρονο κινητήρα, η θέση του εμβόλου καθορίζει πότε θα ανοίξει ή θα κλείσει ο αγωγός εξαγωγής και οι αγωγοί εισαγωγής. Αυτή η διαδικασία βελτιστοποιείται στον κινητήρα STIHL 2-Mix. Αμέσως μετά τη διαδικασία ανάφλεξης στον κινητήρα 2-Mix, δημιουργείται ένα διαχωριστικό στρώμα αερίου ανάμεσα στα καμμένα αέρια στον θάλαμο καύσης και τον αέρα εισαγωγής στον στροφαλοθάλαμο. Έτσι, η εισαγωγή ξεκινά με καθυστέρηση κλασμάτων του δευτερολέπτου, ο αέρας εισαγωγής φτάνει στον κύλινδρο ελάχιστα καθυστερημένα και εκεί εξωθεί τα καυσαέρια με τη διαδικασία σάρωσης. Και δεν είναι μόνο αυτό: Χάρη στη μικρή καθυστέρηση, το έμβολο έχει ακριβώς τον καθοριστικό περισσότερο χρόνο, για να κινηθεί περαιτέρω προς τα επάνω και να κλείσει τον αγωγό εξαγωγής. Ο άκαυστος αέρας εισαγωγής παραμένει έτσι μακριά από τον αγωγό εξαγωγής και καίγεται πιο αποτελεσματικά. Επίσης, σε σύγκριση με έναν συμβατικό δίχρονο κινητήρα, ο αέρας εισαγωγής εξάγεται από το μηχάνημα εργασίας μέσω της διαδικασίας σάρωσης σε πολύ μικρότερο βαθμό. Συνεπώς, οι απώλειες λόγω σάρωσης αερίων ελαχιστοποιούνται χάρη στον κινητήρα STIHL 2-Mix με το καινοτόμο σύστημα σάρωσης αερίων. Παρακάτω συνοψίζουμε όλα τα πλεονεκτήματα του συστήματος.

Καφετί φύλλα καθαρίζονται από ένα οικόπεδο με τον βενζινοκίνητο φυσητήρα STIHL BG 56 με κινητήρα 2-Mix

Ο κινητήρας STIHL 2-Mix: Τα πλεονεκτήματα

Χάρη στη χρήση ενός διαχωριστικού στρώματος αερίου στον κινητήρα STIHL 2-Mix, πάνω από το 80% του άκαυστου αέρα εισαγωγής δεν φθάνουν στο περιβάλλον. Έτσι επιβαρύνονται λιγότερο ο άνθρωπος και η φύση – τα συστατικά του καυσίμου που περιέχονται στον άκαυστο αέρα εισαγωγής όπως π.χ. βενζόλιο και τολουόλιο επιβαρύνουν εξίσου λιγότερο τους χρήστες και τη φύση. Εκτός από τη θετική περιβαλλοντική πτυχή, χάρη στη βέλτιστη απόδοση και το χαμηλό βάρος του μηχανήματός σας STIHL με κινητήρα 2-Mix προκύπτει ένα ακόμα πλεονέκτημα: Λιγότερη βενζίνη προσάγεται στο περιβάλλον έχοντας παραμείνει άσκοπα άκαυστη – έτσι κάθε γέμισμα του ρεζερβουάρ αξιοποιείται βέλτιστα. Έτσι, η κατανάλωση καυσίμου ενός κινητήρα 2-Mix είναι έως και 20 % χαμηλότερη από την κατανάλωση ενός «κανονικού» δίχρονου κινητήρα με την ίδια ισχύ. 

Κινητήρας STIHL 2-Mix ή κινητήρας 4 Mix®;

Τα κορυφαία συστήματα κινητήρων της εταιρείας μας είναι και τα δύο καινοτόμα, αποδοτικά και ιδιαίτερα οικονομικά. Στον παρακάτω πίνακα συνοψίσαμε τα σημαντικότερα βασικά στοιχεία κάθε συστήματος.

Κινητήρας STIHL 2-MixΚινητήρας STIHL 4-Mix®
Αποδοτική χρήση καυσίμουΒέλτιστη εφαρμογή της διαθέσιμης ισχύος
Μικρότερο λειτουργικό κόστοςΧρήση ανεξάρτητα από την τοποθεσία
Κορυφαίες τιμές μηχανικής απόδοσηςΙδιαίτερα υψηλή ροπή στρέψης
Λιγότερες εκπομπές ρύπωνΣυμπαγής κατασκευή

Ο κινητήρας STIHL 2-Mix εν συντομία:

  • Αποδοτικός: Υψηλή απόδοση με αποδοτική αξιοποίηση του χρησιμοποιούμενου καυσίμου
  • Με δυνατό τράβηγμα: Υψηλή ροπή στρέψης σε ένα μεγάλο ωφέλιμο εύρος αριθμού στροφών
  • Φιλικός με το περιβάλλον: Η κατανάλωση καυσίμου έχει μειωθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα να μειώνεται η επιβάρυνση του περιβάλλοντος, επειδή εκπέμπονται λιγότερα βλαβερά καυσαέρια.
  • Οικονομικός: Η κατανάλωση καυσίμου μειώνεται έως και 20 % σε σύγκριση με τους συμβατικούς δίχρονους κινητήρες χωρίς τεχνολογία 2-Mix.
  • Έτοιμοι για το μέλλον: Ο κινητήρας STIHL 2-Mix με καινοτόμο σύστημα σάρωσης αερίων πληροί την αυστηρή ευρωπαϊκή οδηγία για τα καυσαέρια στάδιο V.