Τύλιγμα και αλλαγή μεσινέζας

Θέλετε να αλλάξετε τη μεσινέζα στο χορτοκοπτικό σας; Θα σας δείξουμε τι πρέπει να προσέξετε.

Άτομο τυλίγει τη μεσινέζα ενός επαναφορτιζόμενου χορτοκοπτικού STIHL FSA 57

Επισκόπηση: Τύλιγμα και αλλαγή μεσινέζας

  • Οι διάφορες κεφαλές κοπής, μεσινέζες και μπομπίνες νήματος της STIHL είναι κατάλληλες για διάφορες εφαρμογές.
  • Βυθίστε τη μεσινέζα στο νερό για 24 ώρες πριν από την τύλιξη και τη χρήση, έτσι αυξάνετε την ελαστικότητα και την ανθεκτικότητα της μεσινέζας.

  • Για να αλλάξετε τη μεσινέζα, είτε ανοίξτε την κεφαλή κοπής είτε απλά κουμπώστε τη μέσα χάρη στην άνετη λειτουργία

  • Τυλίξτε τη μεσινέζα με περιστροφή

  • Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια ήδη γεμάτη μπομπίνα

Αλλαγή μεσινέζας: Οι τρεις επιλογές για τις κεφαλές κοπής της STIHL

Είτε λόγω φθοράς είτε επειδή θέλετε να αλλάξετε την χρήση στο μηχανοκίνητο χορτοκοπτικό σας  – μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε τη μεσινέζα. Ουσιαστικά υπάρχουν τρεις διαφορετικές μέθοδοι για να τυλιχθεί η μεσινέζα σε μια κεφαλή κοπής STIHL.

Τυπικές κεφαλές κοπής: Εδώ αφαιρέστε πρώτα την κεφαλή κοπής από το μηχανοκίνητο χορτοκοπτικό και στη συνέχεια ανοίξτε την. Στη συνέχεια, μπορείτε να τυλίξετε τη μεσινέζα στην πλέον ελεύθερη μπομπίνα. Τα βέλη σας βοηθούν να τυλίξετε τη μεσινέζα προς τη σωστή κατεύθυνση. Εάν δεν θέλετε να το κάνετε μόνοι σας, ένας πιστοποιημένος αντιπρόσωπος STIHL στην περιοχή σας θα χαρεί να σας βοηθήσει.

Κεφαλές κοπής Comfort: Σε αυτές τις κεφαλές κοπής τυλίγετε απολύτως άνετα τη μεσινέζα από έξω. Για να το κάνετε αυτό, απλώς εισαγάγετε το επιθυμητό μήκος μεσινέζας στην κεφαλή κοπής. Στη συνέχεια, τυλίξτε τη μεσινέζα γύρω από την μπομπίνα μεσινέζας περιστρέφοντας το κάτω μέρος της κεφαλής κοπής. Με αυτόν τον τρόπο τυλίγεται η μεσινέζα, χωρίς να χρειάζεται να αποσυναρμολογήσετε προηγουμένως την κεφαλή κοπής. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε: Η μεσινέζα πρέπει να προεξέχει από την κεφαλή κοπής ίσα και στις δύο πλευρές πριν την τυλίξετε. Αναγνωρίζετε τις κεφαλές κοπής με αυτό το χαρακτηριστικό Comfort από το γράμμα «C» στο όνομα μοντέλου.

Μια τρίτη παραλλαγή ενδείκνυται για τυπικές κεφαλές και κεφαλές κοπής Comfort εξίσου: Ανοίξτε την κεφαλή κοπής και τοποθετήστε μια ήδη γεμάτη μπομπίνα.

Τύλιξη μεσινέζας: Οδηγίες βίντεο

καταλληλη μεσινέζα για κάθε πρόκληση

Θέλετε να αλλάξετε τη μεσινέζα σας και αναρωτιέστε ποια θα πρέπει να χρησιμοποιείτε και να τυλίγετε καλύτερα για το χορτοκοπτικό STIHL σας; Ως γενικός κανόνας ισχύει το εξής: Όσο πιο ψηλό είναι το γρασίδι, τόσο πιο παχιά θα πρέπει να είναι η μεσινέζα. Για καλύτερη αναγνωρισιμότητα και προσανατολισμό, οι μεσινέζες STIHL έχουν διάφορα χρώματα που αντιστοιχούν εκάστοτε σε συγκεκριμένη διάμετρο. Για παράδειγμα, οι κόκκινες μεσινέζες έχουν πάντα διάμετρο 2,7 χιλιοστών. Για το ποιες μεσινέζες θα πρέπει να χρησιμοποιείτε καλύτερα για την εκάστοτε εργασία σας και με ποιο χρώμα την αναγνωρίζετε, ανατρέξτε στον παρακάτω οδηγό:

Ωστόσο: Όσο πιο παχιά είναι η μεσινέζα, τόσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς που χρειάζεστε για να επιτύχετε μια καθαρή κοπή. Συνεπώς, για να κατανοήσετε ποια μεσινέζα είναι για εσάς η σωστή, πρέπει να λάβετε υπόψη και τις κεφαλές κοπής και τα κατάλληλα χορτοκοπτικά.

Για να έχετε καλή πληροφόρηση, έχουμε συγκεντρώσει όλες τις σημαντικές πληροφορίες για εσάς στις σελίδες αξεσουάρ προϊόντων μας σχετικά με τις μεσινέζες, τις κεφαλές κοπής και τα μαχαίρια κοπής. 

Προετοιμασία μεσινέζας για τύλιξη και σωστή αποθήκευση

Τέλος, μια ακόμα υπόδειξη για τη σωστή αποθήκευση και τη βέλτιστη προετοιμασία της μεσινέζας σας: Συνιστούμε να τοποθετείτε τη μεσινέζα σας 24 ώρες πριν από τη χρήση στο νερό.

Πλαστικό δοχείο με εκτυλιγμένη μεσινέζα, δίπλα μια μεσινέζα τοποθετημένη σε νερό σε σφραγισμένο βάζο

Οι μεσινέζες χάνουν με την πάροδο του χρόνου υγρασία και ελαστικότητα. Με την τοποθέτησή τους στο νερό, ανακτούν και τα δύο και δεν φθείρονται τόσο έντονα.

Για να το κάνετε αυτό, δεν χρειάζεται να ξετυλίξετε τη μεσινέζα: Μπορείτε να τοποθετήστε την μπομπίνα μαζί με την τυλιγμένη μεσινέζα απευθείας στο νερό.

Χάρη σε αυτήν τη διαδικασία, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την αποθήκευση της μεσινέζας σας: Μπορείτε να την αφήσετε στο χορτοκοπτικό σας μέχρι την επόμενη χρήση χωρίς πρόβλημα.