Χορηγία σε Σύλλογο Εθελοντών Δυνάμεων Δασοπροστασίας και Διάσωσης (ΣΕΔΔΔ)

Συνδράμουμε το έργο τους με δωρεά δύο αλυσοπρίονων STIHL MS 251

Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου και με βασικό μας κίνητρο την αγάπη μας για το δάσος και τον βασικό μας στόχο που είναι η φροντίδα και η συντήρηση του, προχωρήσαμε σε χορηγία προϊόντων (και συγκεκριμένα 2 αλυσοπρίονων) προς τον Σύλλογο Εθελοντών Δυνάμεων Δασοπροστασίας και Διάσωσης (ΣΕΔΔΔ) που εδρεύει στα Ψαχνά Ευβοίας.

Το έργο αυτού του συλλόγου είναι σημαντικό, και αξίζει να το μνημονεύσουμε και εδώ. Ιδρύθηκε το 1995 με σκοπό του την προστασία ανθρώπων, ζώων και πραγμάτων από κάθε κίνδυνο. Σήμερα ο σύλλογος διαθέτει 4 πυροσβεστικά οχήματα (ένα εκ των οποίων χρησιμοποιείται και ως εκχιονιστικό κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών), και έχει επέμβει σε εκατοντάδες πυρκαγιές και συμβάντα. Η βοήθεια τους είναι πολύτιμη για την τοπική κοινότητα αλλά και συνολικά την επικράτεια.

Μόνο το 2017, κλήθηκαν να επέμβουν σε 36 αστικές πυρκαγιές, σε 64 συμβάντα που αφορούσαν περιστατικά πυρκαγιών σε ύπαιθρο και δασικές εκτάσεις, σε 12 τροχαία ατυχήματα, και σε δεκάδες περιπολίες, εντός και εκτός του δήμου τους.

Με σκοπό να συνδράμουμε το έργο τους λοιπόν, η STIHL προχώρησε σε δωρεά δύο αλυσοπρίονων MS 251, τα οποία αποτελούν πολύτιμα εργαλεία για τον σύλλογο στην προσπάθεια τους αντιμετώπισης και πρόληψης πυρκαγιών, και άλλων περιστατικών.

Την παράδοση των αλυσοπρίονων έκανε εκ μέρους της εταιρείας μας, ο πιστοποιημένος αντιπρόσωπος της STIHL κ. Θεόφιλος Σωτηρίου (Επωνυμία: ΑΓΡΟΠΟΛΙΣ - ΑΦΟΙ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΟΕ) στο κατάστημα του στην Δροσιά Χαλκίδος. Την παραλαβή έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Σπυρίδων Ραπτάκης.

Ευχόμαστε από καρδιάς, τα αλυσοπρίονα αυτά να βοηθήσουν σημαντικά το τόσο σημαντικό έργο του συλλόγου, το οποίο ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει και θα γιγαντωθεί στα χρόνια που θα ακολουθήσουν.

Χαιρετίζουμε πάντοτε ανάλογες πρωτοβουλίες που λειτουργούν για την προστασία και το συμφέρον όλων μας.