Η STIHL ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Η STIHL συμμετέχει στο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων "ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΟΥ"

Πάρκο τσέπης στα Πατήσια

H STIHL Ελλάδας στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης συνεχίζει να υλοποιεί πολυδιάστατες δράσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των κατοίκων και βελτιώνουν την καθημερινότητά τους. Στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία βιώσιμης αξίας προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Στο επίκεντρο της τελευταίας πρωτοβουλίας της STIHL βρέθηκε το πρόγραμμα "ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΟΥ" και σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων ανάπλασε ένα πάρκο τσέπης επί των οδών Πολυλά και Μητσάκη στα Πατήσια.

Η ανάπλαση του πάρκου αποτελεί ένα έμπρακτο παράδειγμα δέσμευσης από την εταιρεία προς το περιβάλλον και αντικατοπτρίζει τη στρατηγική της STIHL για τη δημιουργία θετικών αλλαγών στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται. Με τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών και υλικών υψηλής ποιότητας, η STIHL δημιούργησε έναν χώρο αναψυχής που προωθεί τη φυσική δραστηριότητα, την κοινωνική αλληλεπίδραση και την αειφορία. Η δωρεά της εταιρείας περιλαμβάνει κατασκευαστικά έργα για τη διαμόρφωση διαδρόμων, χωματουργικές εργασίες, περιποίηση και φροντίδα της υπάρχουσας βλάστησης, σύστημα αυτόματης άρδευσης και φύτευση. Συνολικά φυτεύτηκαν 2 μεγάλα πλατάνια, πάνω από 600 φυτά και θάμνοι και πάνω από 300 τ.μ. χλοοτάπητα αναβαθμίζοντας το πάρκο τόσο αισθητικά όσο και οικολογικά.

«Τα πάρκα τσέπης αποδεικνύουν ότι η καθημερινότητα σε μια γειτονιά μπορεί ν' αλλάξει με μικρές και έξυπνες παρεμβάσεις», δήλωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης και πρόσθεσε: «Μέσω του προγράμματος "Υιοθέτησε την πόλη σου" βρήκαμε πολλούς συμμάχους στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε πράσινο ελεύθερο δημόσιο χώρο σχεδόν από το πουθενά, χωρίς να επιβαρύνεται ούτε ένα ευρώ ο δημότης της Αθήνας. Ευχαριστώ τη STIHL για την ευγενική συνεισφορά».

Η STIHL Ελλάδας ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Αθηναίων τόσο για τη δυνατότητα που της έδωσε να συμμετέχει στο πολύ σημαντικό και επιτυχημένο πρόγραμμα «ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΟΥ» όσο και για την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών πρασίνου του 5ου διαμερίσματος καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών έως και την ολοκλήρωση του έργου. 

Σε έναν κόσμο που ολοένα αλλάζει και καλείται να διαχειριστεί μια σειρά από προκλήσεις, η STIHL προτάσσει τη βιωσιμότητα στο σύνολο της αλυσίδας αξίας της, προωθώντας δράσεις με θετικό αποτύπωμα.

Τα εγκαίνια του νέου πάρκου πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή  8 Δεκεμβρίου 2023.