Χορηγία ενός αλυσοπριόνου MS 362 C-M

στην Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών (ΟΕΔΔ)

τρεις αντρες που κρατάνε ένα αλυσοπρίονο δύο πυροσβέστες σε μία έκθεση μηχανημάτων STIHL

τρεις αντρες που κρατάνε ένα αλυσοπρίονο δύο πυροσβέστες μπροστά από ένα όχημα της πυροσβεστικής

Συνδράμουμε στο σημαντικό και δύσκολο έργο τους με ένα αλυσοπρίονο STIHL MS 362 C-M

 

Με βασικό μας κίνητρο την αγάπη για το δάσος και τον συνάνθρωπο και τον βασικό μας στόχο που είναι η φροντίδα, η κοινωνική αλληλεγγύη  και η προσφορά, προχωρήσαμε στην συγκεκριμένη χορηγία προς την Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Εκάλης που εδρεύει στη Νέα Ερυθραία Αττικής.

 

Το έργο του συλλόγου είναι σημαντικό και διαρκεί 365 μέρες το χρόνο. Η Ομάδα ενεργεί επιχειρησιακά κάτω από το 199 σε συμβάντα που αφορούν δασική πυρόσβεση, αστική πυρόσβεση, αντλήσεις, κοπές δέντρων, τροχαία ατυχήματα, κλπ.. Η ενεργή δύναμη της ομάδας αριθμεί περίπου 50 άτομα, ενώ την καλοκαιρινή περίοδο ενδέχεται να είναι αυξημένη. Επίσης, καταβάλλεται προσπάθεια να καλύπτουν καθημερινά όλο το 24ωρο και σε περιπτώσεις έκτακης ανάγκης να ανταποκρίνεται το σύνολο της Ομάδας.

 

Από την ίδρυση της το 2000, η ΟΕΔΔ έχει επέμβει σε εκατοντάδες περιστατικά, τόσο εντός, όσο και εκτός των διοικητικών ορίων ευθύνης της (Καλλικρατικός Δήμος Κηφισιάς) με εξαιρετική αποτελεσματικότητα. Μόνο το 2018 και 2019 η ομάδα επενέβη σε περίπου 422 περιστατικά τα οποία αφορούσαν δασικές και αστικές πυρκαγιές, αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων, τροχαία ατυχήματα, διασώσεις κ.α.

 

Η παράδοση του αλυσοπρίονου έγινε στα κεντρικά της εταιρείας ANDREAS STIHL AE, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας. Το μηχάνημα παρέλαβε ο Πρόεδρος της Ομάδας κος Ευάγγελος Κασίμης  και το μέλος της ομάδας κος Ιωάννης Χαρμπίλας.   

 

Ευχόμαστε από καρδιάς, να βοηθήσουμε έστω και ελάχιστα το τόσο σημαντικό και δύσκολο έργο της ομάδας που αφορά την προστασία και το κοινό καλό. Ελπίζουμε να συνεχίσουν την εθελοντικής τους δράση με το ίδιο πάθος και αφοσίωση.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα:  http://www.oedd.gr