Δύναμη STIHL και στον ελαιώνα

Βρείτε εδώ χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προστατεύσετε τον πολύτιμο καρπό της Ελιάς, αλλά και να αυξήσετε την παραγωγή σας

olivetrees

Διαβάστε εμπεριστατωμένα άρθρα από έμπειρους γεωπόνους που μας βοηθούν να κατανοήσουμε πως λειτουργεί το αιωνόβιο δέντρο της ελιάς, τι φροντίδα χρειάζεται, και ποιος είναι καλύτερος τρόπος να το ραβδίζουμε και να το κλαδεύουμε, ώστε να έχουμε κάθε χρόνο τον πολύτιμο καρπό του, αυξάνοντας την παραγωγή του, αλλά και τα δικά μας έσοδα μέσω αυτού.

 

Ομαλοποίηση της παραγωγής της ελιάς

Ομαλοποίηση της παραγωγής της ελιάς

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για το πώς μπορούμε να ομαλοποιήσουμε την παραγωγή της ελιάς,που μας βοηθά να βρούμε μεθόδους για να έχουμε πλούσιο καρπό κάθε χρόνο, αυξάνοντας την παραγωγή και τα κέρδη από την ελιά!

Σωστό Κλάδεμα Ελιάς. Πότε και πώς γίνεται και ποια πιο συχνά λάθη

Ένας αναλυτικός οδηγός για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το κλάδεμα της ελιάς. Ποια είδη κλαδέματος υπάρχουν, Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που γίνονται στο κλάδεμα; Πότε είναι η ιδανική περίοδος για το κλάδεμα της ελιάς, πως πρέπει να γίνεται, και ποια εργαλεία συνίσταται να χρησιμοποιούνται.

Βιολογική Καλλιέργεια Ελιάς – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Βιολογική Καλλιέργεια Ελιάς – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ένα πολύ χρήσιμο και λεπτομερές άρθρο για την μετατροπή μιας συμβατικής καλλιέργειας ελιάς σε βιολογική, με όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος, αλλά και όλα όσα πρέπει να γνωρίζει και να προσέχει για την φροντίδα μίας τέτοιας καλλιέργειας.

Απαιτήσεις και Προετοιμασία Εδάφους

Απαιτήσεις και Προετοιμασία Εδάφους

Η επιτυχία ενός ελαιώνα εξαρτάται από το φυσικό περιβάλλον, την επιλογή κατάλληλου χωραφιού και ποικιλιών που μπορούν να προσαρμοστούν τοπικά, καθώς και την εφαρμογή των κατάλληλων τεχνικών καλλιέργειας. Μάθετε περισσότερα.

Φύτευση Ελιάς – Αριθμός δένδρων ανά στρέμμα

Φύτευση Ελιάς – Αριθμός δένδρων ανά στρέμμα

Μάθετε ποιες είναι οι ιδανικές αποστάσεις για την φύτευση δενδρυλλιών στον ελαιώνα σας. Ποιος είναι ο αριθμός δέντρων ανά στρέμμα, και ποια είναι η ιδανική ηλικία δέντρων προς φύτευση.

 

Ολοκληρωμένη Λίπανση Ελιάς

Ολοκληρωμένη Λίπανση Ελιάς

Πριν εφαρμόσουμε οποιαδήποτε μέθοδο λίπανσης στον ελαιώνα μας, πρέπει να ελέγξουμε τις φυσικές ιδιότητες του εδάφους, καθώς και τα επίπεδα διαθέσιμων θρεπτικών ουσιών. Μάθετε ακόμα πιο χρήσιμες πληροφορίες για την λίπανση της ελιάς, σε αυτό το άρθρο.