Νέο αλυσοπρίονο STIHL MS 241 C-M με σύστημα M-Tronic

Χαρακτηριστικά

Τεχνικά χαρακτηριστικά Το συμπαγές επαγγελματικό αλυσοπρίονο STIHL MS 241 C-M έχει πολλά πρακτικά χαρακτηριστικά που τα καθιστούν ιδανικό για επαγγελματική χρήση. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να απευθυνθείτε στον επίσημο αντιπρόσωπο STIHL της περιοχής σας.

Κινητήρας 2-MIX με σάρωση κατά στρώματα

Το νέο STIHL MS 241 C-M με κινητήρα 2-MIX  3,0 Hp διαθέτει εξαιρετική δύναμη.  Ο δίχρονος κινητήρας με τεχνολογία 2-MIX συνδυάζει έναν κύλινδρο με την τεχνολογία τεσσάρων καναλιών και την ομαλή ροή, το αποτέλεσμα θέτει ένα νέο πρότυπο: υψηλή ροπή σε ευρύ φάσμα στροφών - μέχρι 70%* λιγότερες εκπομπές καυσαερίων  και  έως και 20% *λιγότερη κατανάλωση καυσίμου. 

* Σε σύγκριση με τα συμβατικά δίχρονους κινητήρες χωρίς 2-MIX της STIHL Τεχνολογία

Επαγγελματικό αντιδονητικό σύστημα

Το MS 241 C-M είναι αισθητά πιο αθόρυβα. Αυτό οφείλεται στο επαγγελματικό αντιδονητικό σύστημα STIHL. Ελαστικοί αποσβεστήρες, τοποθετημένοι σε μελετημημένες θέσεις, μιεώνουν τη μετάδοση των δονήσεων από τον κινητήρα και την αλυσίδα στις λαβές του μηχανήματος. Το επίπεδο κραδασμών είναι 2,9 m / s ². 'Ετσι μπορείτε να εκτελέσετε την εργασία διατηρώντας την ενέργεια και την ηρεμία σας.

Αλυσίδα χαμηλού κλοτσήματος και χαμηλών δονήσεων 3/8 "P Picco Super 3 (PS3)

Αυτή η αλυσίδα είναι ειδικά σχεδιασμένη για επαγγελματίες στον τομέα της δασοκομίας και της δενδροκομίας. Συνδυάζει εξαιρετικά ισχυρή απόδοση κοπής με υψηλή ποιότητα κοπής και μεγάλη άνεση.

Πλαίσιο κινητήρα από μαγνήσιο και χυτό ανοξείδωτο χάλυβα

Το πλαίσιο του κινητήρα κατασκευασμένο από χυτό μαγνήσιο και ανοξείδωτο χάλυβα εξασφαλίζει χαμηλό βάρος μόλις 4,7 kg. Τα υψηλής ποιότητας αυτά υλικά εξασφαλίζουν μεγάλη διάρκεια ζωής του κινητήρα.

Σύστημα M-Tronic (M)

- Ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου του κινητήρα Μ-Tronic. Aναγνωρίζει αυτόματα αν πρόκειται για θερμή ή ψυχρή εκκίνηση, ρυθμίζει την ακριβή ποσότητα του μείγματος καυσίμου και προσαρμόζεται αυτόματα σε διαφορετικές συνθήκες (υψόμετρο, ποιότητα καυσίμου, θερμοκρασία κινητήρα) για αυτό το λόγο υπάρχει μόνο μια θέση εκκίνησης. 
- Γρήγορη και εύκολη εκκίνηση με λίγα μόνο τραβήγματα του κορδονιού της μίζας.
- Δεν απαιτείται καμία χειροκίνητη ρύθμιση του καρμπιρατέρ
- Το M-Tronic προσαρμόζει ηλεκτρονικά το ποσό των καυσίμων στο καρμπυρατέρ: για όλες τις συνθήκες λειτουργίας, όπως η εκκίνηση, το ρελαντί, εν μέρει και με πλήρες φορτίο. Και πάντα λαμβάνοντας υπόψη τις εξωτερικές συνθήκες. Έτσι θα εξοικονομήσετε χρόνο και προσπάθεια.
- ΄Αριστη απόδοση του κινητήρα. Το ηλεκτρονικό σύστημα ανάφλεξης εξασφαλίζει πιο αποδοτική καύση του μείγματος καυσίμου, μειώνοντας παράλληλα τα παραγόμενα καυσαέρια, καθώς παράγει σταθερούς σπινθήρες ανάφλεξης με μεγάλη διάρκεια την κτάλληλη χονική στιγμή, σε κάθε περιοχή στροφών.
 -  Γρήγορη και άμεση επιτάχυνση.Το σύστημα Μ-Tronic ελέγχει διαρκώς την παροχή καυσίμου και προβαίνει στις απαραίτητες διορθώσεις. Έτσι μπορείτε να επιταχύνετε γρήγορα κι ορμητικά (φουλ γκάζι) - ακόμα και σε ψυχρή εκκίνηση.
 - Λειτουργία μνήμης. To M-Tronic διαθέτει μια ηλεκτρονική μνήμη και θυμάται τις ρυθμίσεις τις τελευταίας χρήσης και τις επαναφέρει αυτόματα στην επόμενη εκκίνηση. Ετσι σε κάθε νέα εκκίνηση κάτω απο τις ίδιες συνθήκες περιβάλλοντος έχετε αμέσως στη διαθεσή σας την πλήρη ισχύ του κινητήρα.

Αποσυμπίεση και σύστημα ElastoStart

Η διαδικασία εκκίνησης υποστηρίζεται από ένα πρόσθετο ελατήριο ανάμεσα στον στροφαλοφόρο άξονα και τη μίζα, το οποίο μει΄νει τη δύναμη που απαιτείται για την εκκίνηση του μηχανήματος. Ο κινητήρας παίρνει εύκολα μπρος, ακόμα και με αργό τράβηγμα του κορδονιού της μίζας.

Νέο φίλτρο HD2 με μεγάλη διάρκεια ζωής

Το φίλτρο HD2 υψηλής πυκνότητας από πολυαιθυνέλιο έχει κατά 70 % πιο λεπτούς πόρους από τα φίλτρα μη υφαντού υλικού και πολυαμιδίου και έτσι συλλαμβάνει ακόμα και την πιο λεπτή σκόνη. επιπλέον, απωθεί το νερό και το λάδι και για αυτό το λόγο καθαρίζεται πολύ εύκολα. Το ανταλλακτικό φίλτρο PET αφαιρείται και τοποθετείται χωρίς εργαλεία.

Μονοκόμματο καπάκι με τρία κουμπιά

Γρήγορη και άμεση πρόσβαση σε κύλινδρο, μπουζί, φίλτρο αέρα, καρμπιρατέρ και σύρτη χειμερινής λειτουργίας. Μεγάλη ευκολία στη συντήρηση και στον χειρισμό

Παξιμάδια ασφαλείας

Παξιμάδια ασφαλείας στο καπάκι της καμπάνας ώστε να μην χάνονται όταν αλλάζετε εξάρτημα κοπής.

Δοχείου καυσίμου

Δεξαμενή καυσίμου με μεγάλο άνοιγμα για εύκολο γέμισμα και καθάρισμα. Το διαφανές δοχείο καυσίμου είναι ορατό ανά πάσα στιγμή και έτσι δεν χρειάζεται να στματήσετε την εργασία για έλεγχο του καυσίμου. Τα ειδικά πατενταρισμένο καπάκι του δοχείου μπορεί εύκολα να ανοίγει και να κλείνει χωρίς εργαλεία.