Έξυπνη επιλογή για κορυφαίες επιδόσεις

Η νέα γενιά στην επαγγελματική κατηγορία

Η νοημοσύνη συναντά την κορυφαία απόδοση - η νέα γενιά στην επαγγελματική κατηγορία

STIHL MS 441 C-M προσφέρει κορυφαία απόδοση από κάθε άποψη. Εξοπλισμένο με την πλήρη ηλεκτρονική διαχείριση του κινητήρα M-Tronic φτάνει πάντα τη μέγιστη απόδοση του κινητήρα. Αλλά δεν το είναι μόνο αυτό.

Η πρωτοποριακή τεχνολογία κινητήρων

stihl2-mix

Περισσότερη ισχύ και λιγότερα καυσαέρια. Ο δίχρονος κινητήρας 2-ΜΙΧ συνδυάζει έναν κύλινδρο με τεχνολογία τεσσάρων θυρίδων και σύστημα σάρωσης με αποτέλεσμα την υψηλή ροπή σε ευρύ φάσμα στροφών και εξοικονόμηση καυσίμου έως και 20%.  Η εκπομή καυσαερίων είναι επίσης μειωμένει κατά 50% πληρώντας ήδη τις προδιαγραφές εκπομπής καυσαερίων EU II για το 2012.

 * Συγκριτικά στοιχεία με τους συμβατικούς δίχρονους κινητήρες χωρίς STIHL 2-MIX Τεχνολογία

Αποτελεσματικό σύστημα φιλτραρίσματος αέρα

Langzeit-Luftfiltersystem mit Vorabscheidung und neu entwickeltem HD2-Filter

To σύστημα φιλτραρίσματος αέρα μακράς διαρκείας με κυκλώνα διαχωρισμού, απομακρύνει τα μεγαλύτερα σωματίδια και με τον τρόπο αυτό μικραίνει το φορτίο του κανονικού φίλτρου. Το νέο φίλτρο HD2 είναι κατασκευασμένο από υλικό με βάση το πολυεθαίνιο, το οποίο απωθεί το νερό και το λάδι, έχει πόρους που είναι έως και 70% μικρότεροι απο τα κοινά φίλτρα και καθαρίζεται πιο εύκολα. Επίσης η αφαίρεση και η τοποθέτηση των ανταλλακτικών φίλτρων γίνετα χωρίς εργαλεία και με ελάχιστους μόνο ελιγμούς.

Πρωτοποριακό αντιδονητικό σύστημα

antivabrition

Το νέο αντιδονητικό σύστημα με στοιχεία Cellasto και ειδικά ελατήρια ανάμεσα στο σώμα του κινητήρα και τις χειρολαβές μειώνουν τις ταλαντώσεις που παράγονται από τον κινητήρα και την κινούμενη αλυσίδα. 'Ετσι, μπορείτε να χειριστείτε το αλυσοπρίονο με περισσότερη ηρεμία και χωρίς να κουράζεστε.

Vibrationsarme Sägekette

Η STIHL 3 / 8 "αλυσίδα RSC μειώνει αποτελεσματικά τη μετάδοση της κρουστικής ενέργειας από την αλυσίδα στη λάμα . Έτσι, μειώνονται σημαντικά οι κραδασμοί που μεταδίδονται στον χρήστη. Η αλυσίδα περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό..

Φιλικό και άνετο στη χρήση

balbidaaposibiesis

Η βαλβίδα αποσυμπίεσης σε συνδυασμό με τη λαβή ElastoStart, μειώνει τη δύναμη που απαιτείται για το τράβηγμα του κορδονιού εκκίνησης, διευκολύνοντας έτσι την εκκίνηση του κινητήρα. 

taxitentotiras

Με τον πλευρικό τεντωτήρα μπορείτε να τεντώσετε την αλυσίδα χωρίς κόπο και φόβο, καθώς αποφεύγετε κάθε επαφή με την κοφτερή αλυσίδα.

lipansialisidas

Με το σύστημα Ematic μπορείτε να ρυθμίσετε την παροχήτης αντλίας λαδιού ανάλογα με τη λάμα και την αλυσίδα που χρησιμοποιείτε και το είδος του ξύλου που κόβετε. Το λάδι λίπανσης φτάνει ακριβώς εκεί που πρέπει, χωρίς περιττές απώλειες. Με αυτό τον τρόπο η κατανάλωση σε λάδι λίπανσης μειώνεται έως και 50%.

boulonia

Με το μεγάλο μήκος τους, τα μπουζόνια στήριξης διευκολύνουν την τοποθέτηση της λάμας κατα τη συναρμολόγηση. Πολύ πρακτική λεπτομέρεια όταν εργάζεστε στο δάσος: Χάρη τα ειδικά σπειρώματα, δεν υπάρχει κίνδυνος να χάσετε τα παξιμάδια ενώ τοποθετείτε τη λάμα.

STIHL Tanksystem

Το ρεζερβουάρ καυσίμων και το δοχείο λαδιού έχουν μεγάλα στόμια, επιτρέποντας εύκολη συμπλήρωση χωρίς απώλειες. Χάρη στο διαφανές υλικό κατασκευής γνωρίζετε ανα πάσα στιγμή τη στάθμη του καυσίμου Οι ειδικές τάπες ανοίγουν και κλείνουν εύκολα χωρίς εργαλεία.