Ανάκληση HSA 56

Δυσλειτουργία στο επαναφορτιζόμενο ψαλίδι μπορντούρας HSA 56.

Η STIHL ανακαλεί τα επαναφορτιζόμενα ψαλίδια μπορντούρας HSA 56 λόγω βλάβης.

Η STIHL ανακαλεί το επαναφορτιζόμενο ψαλίδι μπορντούρας HSA 56.
Η δράση ανάκλησης αφορά όλα τα ψαλίδια μπορντούρας με αύξοντα αριθμό μικρότερο από 436535186. Ο σειριακός αριθμός αναγράφεται στον προφυλακτήρα χεριού.

Σε περίπτωση που έχετε στην κατοχή σας ένα τέτοιο ψαλίδι μπορντούρας με αύξοντα αριθμό μικρότερο από 436535186 παρακαλώ σημειώστε ότι η ανάκληση δεν επηρεάζει τα τροποποιημένα μηχανήματα. Θα αναγνωρίσετε τα τροποποιημένα μηχανήματα εντός του προσβεβλημένου αύξοντα αριθμού σειράς από το διαφανές αυτοκόλλητο στην κάτω πλευρά του περιβλήματος του κινητήρα, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.


Σε σπάνιες περιπτώσεις, σκόνη μπορεί να εισέλθει μέσα στο περίβλημα του κινητήρα του HSA 56 και να προκαλέσει βλάβη στο διακόπτη. Στην περίπτωση αυτή τα μαχαίρια μπορεί να συνεχίσουν να δουλεύουν μετά την απελευθέρωση του διακόπτη. Αυτό συνεπάγεται κίνδυνο τραυματισμού.

Οι ιδιοκτήτες των επαναφορτιζόμενων ψαλιδιών μπορντούρας HSA 56 με αύξοντα αριθμό μικρότερο από 436535186 παρακαλούνται να σταματήσουν τη χρήση τους και να επισκεφτούν έναν πιστοποιημένο αντιπρόσωπο STIHL. Ο πιστοποιημένος αντιπρόσωπος STIHL θα ελέγξει και θα τροποποιήσει άμεσα το μηχάνημα χωρίς καμία χρέωση και έτσι θα είναι ξανά έτοιμο για την περίοδο εργασιών κηπουρικής το 2017. Οι μπαταρίες και οι φορτιστές δεν θα αντικατασταθούν καθώς θα μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται. Η δράση ανάκλησης αποτελεί προληπτικό μέτρο το οποίο η STIHL αναλαμβάνει ως υπεύθυνος κατασκευαστής